Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 16-Ιουν-2020 19:41

  Τρ. Πειραιώς: Την απορρόφηση της Πειραιώς "Πρακτορειακή" ενέκρινε η ΕΓΣ

  Τρ. Πειραιώς: Την απορρόφηση της Πειραιώς "Πρακτορειακή" ενέκρινε η ΕΓΣ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ενέκρινε η σημερινή Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Τρ. Πειραιώς το Σχέδιο Σύμβασης Διάσπασης της "Πειραιώς Πρακτορειακή" με απορρόφηση από την Τράπεζα Πειραιώς και την "Πειραιώς Agency Solutions.

  Όπως αναφέρει η τράπεζα σε σχετική ανακοίνωση, στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση η οποία πραγματοποιήθηκε εξ’ ολοκλήρου από απόσταση σε πραγματικό χρόνο μέσω τηλεδιάσκεψης, παρέστησαν, συνολικά, είτε αυτοπροσώπως είτε διά αντιπροσώπου, μέτοχοι εκπροσωπούντες 262.303.461 μετοχές, ήτοι ποσοστό 60,07% επί συνόλου 436.659.164 μετοχών.

  Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση έλαβε την ακόλουθη απόφαση επί του μόνου θέματος της Ημερήσιας Διάταξης:

  (1) Ενέκρινε (α) το Σχέδιο Σύμβασης Διάσπασης της εταιρείας με την επωνυμία "ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ" με απορρόφηση από την "ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε." και την "Πειραιώς Agency Solutions Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία Παροχής Υπηρεσιών Διανομής Ασφαλιστικών Προϊόντων και Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών" (πρώην "ACCOUNTING CONSULTING & TAX SERVICES ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ") σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 55 παρ. 2, 58 και 140 παρ. 3 Ν. 4601/2019, του άρθρου 16 Ν. 2515/1997 καθώς και τις οικείες διατάξεις του Ν. 4548/2018, όπως ισχύουν, (β) την Έκθεση του Ορκωτού Ελεγκτή Λογιστή για τη διαπίστωση της λογιστικής αξίας των περιουσιακών στοιχείων της ως άνω διασπώμενης εταιρείας και (γ) την κοινή διάσπαση της εταιρείας με την επωνυμία "ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ" με απορρόφηση από την "ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε." και την "Πειραιώς Agency Solutions Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία Παροχής Υπηρεσιών Διανομής Ασφαλιστικών Προϊόντων και Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών",

  (2) Εξουσιοδότησε τους κ.κ. Βασίλειο Κουτεντάκη, Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ. και Ανώτερο Γενικό Διευθυντή, Τριαντάφυλλο Λυσιμάχου, Σύμβουλο Ασφαλιστικών Θεμάτων Ομίλου και Ιωάννη Παναγιωτάκη, Senior Director, ενεργώντας ανά δύο από κοινού, να υπογράψουν τη συμβολαιογραφική πράξη διάσπασης και να προβούν σε κάθε άλλη απαιτούμενη ενέργεια.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ