Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 16-Ιουν-2020 08:58

  "Μαγνήτης" κατασκευαστικών ομίλων οι φοιτητικές εστίες Θράκης

  "Μαγνήτης" κατασκευαστικών ομίλων οι φοιτητικές εστίες Θράκης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Δελεβέγκου

  Ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον προσελκύει το κτηριακό έργο του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (ΔΠΘ), που δημοπρατείται ως Σύμπραξη Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) κι έχει προϋπολογισμό 107,3 εκατ. ευρώ (χωρίς ΦΠΑ).

  Πρόκειται για την υλοποίηση φοιτητικών εστιών, εκπαιδευτικών - ερευνητικών και λοιπών υποδομών του ΔΠΘ, με την πρώτη φάση του διαγωνισμού, της εκδήλωσης ενδιαφέροντος και προεπιλογής υποψηφίων να ολοκληρώνεται στις 7 Ιουλίου, με την καταληκτική προθεσμία να παρατείνεται με απόφαση του πρυτανικού συμβουλίου.

  Η αρχή ανταποκρίθηκε στα αιτήματα για χορήγηση παράταση από την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και την Archirodon, με την λίστα των ενδιαφερόμενων για το έργο να περιλαμβάνει τους περισσότερους τεχνικούς ομίλους της χώρας.

  Να σημειωθεί εν παρόδω ότι η εισηγμένη κατασκευαστική εταιρεία, που εμφανίζεται να ενδιαφέρεται για το ΣΔΙΤ του ΔΠΘ, διαθέτει χαρτοφυλάκιο υπό κατασκευή ιδιωτικών οικοδομικών έργων σε Ελλάδα και εξωτερικό αξίας άνω των 500 εκατ. ευρώ.

  Τι περιλαμβάνει

  Το έργο, που έχει 30ετή διάρκεια παραχώρησης, περιλαμβάνει την κατασκευή:

  - στην Αλεξανδρούπολη, τεσσάρων κτηρίων φοιτητικών εστιών, χώρου σίτισης φοιτητών και πανεπιστημιακών κατοικιών

  - στην Κομοτηνή, φοιτητικών εστιών, χώρου σίτισης φοιτητών, ξενώνα φιλοξενίας, πανεπιστημιακών κατοικιών, κεντρικής βιβλιοθήκης-αναγνωστηρίου-πολυλειτουργικής εγκατάστασης εκδηλώσεων

  - στην Ξάνθη, ερευνητικού κέντρου αριστείας

   dimitris.delevegos@capital.gr

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ