Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 16-Ιουν-2020 07:54

  Επιστροφή διεθνών πτήσεων: Πώς διαμορφώθηκαν οι πληρότητες των αεροσκαφών

  Επιστροφή διεθνών πτήσεων: Πώς διαμορφώθηκαν οι πληρότητες των αεροσκαφών
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Δελεβέγκου

  Μεσαίου μεγέθους προς ικανοποιητικές ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι πληρότητες των αεροσκαφών της Aegean, χθες, πρώτη μέρα επαναφοράς αριθμού των διεθνών πτήσεων από και προς τα αεροδρόμια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

  Η αεροπορική μετέφερε επιβάτες από και προς Αθήνα από συνολικά 13 προορισμούς και από και προς Θεσσαλονίκη από δύο προορισμούς, με τους βασικότερους να περιλαμβάνουν βασικούς προορισμούς, όπως οι Βρυξέλλες, η Ζυρίχη, το Άμστερνταμ, το Μόναχο και η Λάρνακα.  

  Πλέον, σειρά θα έχει η επανέναρξη των απευθείας διεθνών πτήσεων προς τα περιφερειακά αεροδρόμια, με την αεροπορική να διαθέτει βάσεις σε Ρόδο, Χανιά και Ηράκλειο.

  Όπως έχει αναφέρει η Aegean, συνολικά, σε όλο το δίκτυο και από όλες τις βάσεις της μέχρι 15 Ιουλίου θα εκτελούνται περίπου 1.000 πτήσεις ανά εβδομάδα, οι οποίες στα τέλη Αυγούστου θα φτάσουν τις 1.600.

  Ωστόσο, το συνολικό πτητικό πρόγραμμα στην πλήρη ωρίμανσή του εκτιμάται ότι θα υπολείπεται κατά περίπου 50% του πτητικού έργου προτού ξεσπάσει η πανδημική κρίση.  

  Συνολικά, έως τα μέσα Ιουλίου το πτητικό πρόγραμμα της Aegean θα καλύπτει 42 προορισμούς εξωτερικού από Αθήνα και τουλάχιστον επτά προορισμούς εξωτερικού από Θεσσαλονίκη.

  Άνω του 60% οι πληρότητες της Sky Express

  Η σταδιακή απελευθέρωση των διεθνών πτήσεων, κυρίως αυτών από 1η Ιουλίου προς τα περιφερειακά αεροδρόμια, εκτιμάται ότι θα επηρεάσει θετικά τις πληρότητες της Sky Express. Η αεροπορική εκτελεί πτήσεις εσωτερικού, αλλά αντλεί μερίδιο από τον εισερχόμενο τουρισμό, καθώς επιτρέπει τη διασύνδεση με τουριστικούς και νησιωτικούς προορισμούς. 

  Σύμφωνα με πληροφορίες, η μέση πληρότητα των αεροσκαφών της από την αρχή του μήνα μέχρι και χθες ανέρχεται κατά μέσο όρο σε ποσοστό 65%-70%, με τη συχνότητα όμως, του πτητικού έργου να είναι μικρότερη, συγκριτικά με πέρυσι. 

  Με στόχο την προσέλκυση επιβατών, η αεροπορική έχει επεκτείνει τη δυνατότητα δωρεάν ακύρωσης πτήσεων, έως τις 31 Δεκεμβρίου,  με την προϋπόθεση της καταβολής μόνο της διαφοράς ναύλου. 

  Σημειώνεται ότι από χθες Δευτέρα και έως τις 30 Ιουνίου, στο αεροδρόμιο "Ελ. Βενιζέλος” αίρονται οι περιορισμοί σχετικά με τις αφίξεις από Ιταλία, Ισπανία και Ολλανδία, για την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία θα επιτρέπονται πτήσεις μόνο για ταξίδια που δεν αφορούν τουριστικούς σκοπούς, ενώ διατηρείται η απαγόρευση για τη Μεγάλη Βρετανία και την Τουρκία.  

  Το αεροδρόμιο "Μακεδονία” υποδέχεται διεθνείς πτήσεις από όλες τις χώρες εξαιρουμένων αυτών από Ιταλία, Ισπανία, Ολλανδία, Μ. Βρετανία, Τουρκία, Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία. 

  dimitris.delevegos@capital.gr

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ