Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 15-Ιουν-2020 08:21

  Τι σηματοδοτεί η εκλογή Παπαλεξόπουλου στο ΣΕΒ

  Τι σηματοδοτεί η εκλογή Παπαλεξόπουλου στο ΣΕΒ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Μετά από 14 χρόνια η βαριά βιομηχανία ανακτά τον "θρόνο" του ΣΕΒ.

  Είναι το πρώτο μήνυμα που βγαίνει αβίαστα από την αναμενόμενη εκλογή του Δημήτρη Παπαλεξόπουλου, του διευθύνοντος συμβούλου κι εκ των μετόχων της τσιμεντοβιομηχανίας "Τιτάν".

  Σήμερα, εκτός απρόοπτου, η ετήσια τακτική γενική συνέλευση του Συνδέσμου που εκπροσωπεί τους εργοδότες αναμένεται να εκλέξει για την επόμενη διετία ως πρόεδρο του Δ.Σ. τον επιχειρηματία κ. Παπαλεξόπουλο αλλά και ως πρόεδρο της Εκτελεστικής Επιτροπής τον Ευθύμιο Βιδάλη στέλεχος επί σειρά ετών σε μεγάλες βιομηχανίες όπως η S&B Ορυκτά και τελευταία στην "Τιτάν". Ο τελευταίος είναι και ο ιδρυτής του Συμβουλίου του ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

  Η ομόφωνη από το Δ.Σ. επιλογή του Δημήτρη Παπαλεξόπουλου για τη διαδοχή του Θεόδωρου Φέσσα (πρόεδρος από το 2014) σηματοδοτεί επίσης τη στροφή που θέλει να σηματοδοτήσει ο επιχειρηματικός κόσμος στο παραγωγικό μοντέλο της χώρας.

  Με έμφαση στη βιομηχανία και κυρίως όχι με τη μορφή των πρώτων δύο και τριών μεταπολεμικών δεκαετιών. Η σύγχρονη μεταποίηση προσαρμόζεται στα δεδομένα της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης, δηλαδή των ψηφιακών λειτουργιών της καθώς και των πολιτικών για την αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής. Αυτή τη βιομηχανία επιδιώκει να φέρει μπροστά ο κ. Παπαλεξόπουλος, ορμώμενος και από τη σχετική τροχιά της "Τιτάν".

  Η τσιμεντοβιομηχανία αν και 114 ετών πρωταγωνιστεί στους δύο προαναφερόμενους στόχους. Παράλληλα πρόκειται για μία επιχείρηση καθαρά εξωστρεφής και είναι το επόμενο μήνυμα που έχει να περάσει ο νέος πρόεδρος του ΣΕΒ.

  Ωστόσο, η νέα ηγεσία του Συνδέσμου αναλαμβάνει την καθοδήγηση της εγχώριας επιχειρηματικής κοινότητας σε μία ιδιαίτερα δύσκολη εποχή. Οι επιπτώσεις της κρίσης της πανδημίας θα είναι ψηλά στην ατζέντα της. Άλλωστε το βασικό μήνυμα της φετινής γενικής συνέλευσης "Επιμένουμε. Πετυχαίνουμε. Μαζί" φανερώνει την πρώτη προτεραιότητα του Δ.Σ. που είναι η ανάταξη της ελληνικής οικονομίας.

  Οι μεταρρυθμίσεις και ταυτόχρονα η ενίσχυση της εργασίας είναι τα κύρια αιτήματα των επιχειρήσεων που θα συνεχίσει να κρατά ψηλά ο νέος πρόεδρος του ΣΕΒ.    

  Οι βασικές κατευθύνσεις της αναπτυξιακής ατζέντας που θέτει ο Σύνδεσμος και θα επικοινωνεί και διεκδικεί το νέο διοικητικό δίδυμο Παπαλεξόπουλου – Βιδάλης είναι:

  ·Η βιομηχανική αναγέννηση και η προώθηση της βιομηχανικής ανάπτυξης στην περιφέρεια

  ·Η προώθηση και εμβάθυνση του ψηφιακού και τεχνολογικού μετασχηματισμού,

  ·Η βιώσιμη ανάπτυξη και η ευκαιρία της κυκλικής οικονομίας.

  ·Ενίσχυση της επιχειρηματικής εξωστρέφειας.

  ·Η αποτελεσματική διασύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας

  ·Η ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων και η κάλυψη του χάσματος δεξιοτήτων.

  · Η αντιστροφή της μειωμένης επενδυτικής ανταγωνιστικότητας της χώρας και η ενίσχυση του μεριδίου των επενδύσεων στο ΑΕΠ.

  Η ομιλία του κ. Παπαλεξόπουλου αναμένεται με ενδιαφέρον στη διάρκεια της ανοικτής εκδήλωσης της γενικής συνέλευσης (το απόγευμα), όπου τότε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει για το ρόλο των επιχειρήσεων στην εποχή μετά τον κορονοϊό.

  Νωρίτερα το μεσημέρι το νέο Δ.Σ. του ΣΕΒ θα υποδεχτεί τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ