Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 12-Ιουν-2020 15:00

  Επιταχύνει τις επενδύσεις του ο όμιλος Fourlis

  Επιταχύνει τις επενδύσεις του ο όμιλος Fourlis
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Αλεξάνδρας Γκίτση

  "Το Φθινόπωρο αποτελεί κρίσιμη περίοδο για την εξέλιξη των εργασιών του ομίλου αλλά και για τη δυναμική που θα επικρατήσει στο τέταρτο – και παραδοσιακά ισχυρό- τρίμηνο της χρονιάς", είπε ο επικεφαλής του ομίλου Fourlis κ. Β. Φουρλής κατά τη διάρκεια της ετήσιας γενικής συνέλευσης του ομίλου.

  Ο κ. Φουρλής σημείωσε πως οι απώλειες από το lockdown για τον όμιλο άγγιξαν τα 48-49 εκατ. ευρώ, ενώ αναφερόμενος στην επαναλειτουργία του δικτύου των καταστημάτων που διαθέτει ο όμιλος είπε πως τον Μάιο, ο όμιλος περιόρισε τις απώλειες στο 15%, ενώ για τον Ιούνιο, εκτίμησε ότι οι πωλήσεις θα διαμορφωθούν στα περυσινά επίπεδα. Σε ό,τι αφορά το ταμείο του ομίλου ο κ. Φουρλής ανέφερε πως τον Μάρτιο ο όμιλος διέθετε ρευστότητα 83 εκατ. ευρώ, η οποία ενισχύθηκε από νέες πιστωτικές γραμμές και από συμφωνίες μετάθεσης πληρωμών σε μεγάλους προμηθευτές όπως οι ΙντερΙΚΕΑ, Nike και Adidas.

  Αναφερόμενος στο επενδυτικό πλάνο του ομίλου, το οποίο διαμορφώνεται στα 18 εκατ. ευρώ για το σύνολο του έτους, ο κ. Φουρλής σημείωσε ότι επεκτείνεται κατά 3.000 τ.μ. το logistic center, με ορίζοντα ολοκλήρωσης της επένδυσης στα μέσα Ιουλίου, ενώ έμφαση θα δοθεί και στην ενίσχυση της ηλεκτρονικής του παρουσίας. Ήδη λανσαρίστηκε το ηλεκτρονικό κατάστημα της Athlete’s Foot, το ηλεκτρονικό κατάστημα Intersport στην Κύπρο και στην Τουρκία, ενώ έως τις 15 Ιουνίου θα λανσαριστούν τα ομώνυμα e-shops σε Ρουμανία και Βουλγαρία. Επίσης μετά το lockdown εγκαινιάσθηκε το νέο κατάστημα της Intersport και της Athlete’s Foot στην Ερμού, ενώ έως το τέλος του έτους θα λειτουργήσουν 3 ακόμη καταστήματα αθλητικών στη Ρουμανία. Στη Βουλγαρία, τον Σεπτέμβριο αναμένεται να λειτουργήσει το νέο κατάστημα ΙΚΕΑ με εμβαδό 8.000 τ.μ., ενώ τον Οκτώβριο θα λειτουργήσει μίνι-ΙΚΕΑ στον Πειραιά.

  Σε ό,τι αφορά τη γενική συνέλευση, το σώμα των μετόχων ενέκρινε μεταξύ άλλων τη μη διανομή μερίσματος για την χρήση του 2019. Τα κέρδη του 2019 αποφασίσθηκε να μεταφερθούν στη χρήση 2020, προκειμένου να διαφυλαχθεί η χρηματοοικονομική επάρκεια και ανάπτυξη του ομίλου.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ