Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 10-Ιουν-2020 14:09

  Επενδύσεις €1 δισ. ευρώ προγραμματίζει η ΕΥΔΑΠ

  Επενδύσεις €1 δισ. ευρώ προγραμματίζει η ΕΥΔΑΠ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 1 δισ. ευρώ προγραμματίζει η ΕΥΔΑΠ με ορίζοντα την επόμενη δεκαετία, όπως ανέφερε σε σημερινή διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου, ο διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης εταιρείας Χάρης Σαχίνης.

  Από τον αρχικό αυτό προϋπολογισμό -που δεν περιλαμβάνει αναμενόμενες  εκπτώσεις των αναδόχων- κεφάλαια της τάξεως των 500 εκατ. ευρώ αναμένεται να δαπανηθούν τα επόμενα πέντε χρόνια. Θα αντληθούν από κοινοτική χρηματοδότηση μέσω του υφιστάμενου και νέου ΕΣΠΑ και ίδια κεφάλαια της ΕΥΔΑΠ, όπως έγινε γνωστό. Τα περισσότερα από τα σχεδιαζόμενα έργα βρίσκονται στην Ανατολική Αττική, όπου και επιδιώκεται η σύνδεση 400 χιλιάδων κατοίκων στο δίκτυο. 

  Εκτός από τις επενδύσεις, η στρατηγική της εισηγμένης περιλαμβάνει τη διεύρυνση της παροχής υπηρεσιών σε όλη την Ελλάδα με "στόχο την αξιοποίηση της τεχνογνωσίας" της.

  Μέχρι, πάντως, το τέλος του 2021, ο προγραμματισμός περιλαμβάνει την υλοποίηση έργων ύψους 100 εκατ. ευρώ, την εκκίνηση διαγωνισμού για τοποθέτηση έξυπνων υδρομετρητών, την οριστικοποίηση του διαγωνισμού για τη μονάδα βιολογικού καθαρισμού Ψυτάλλειας, όπως και την υπογραφή της σύμβασης για το αδιύλιστο νερό με το Δημόσιο.

  Η εισηγμένη διαθέτει ταμειακά διαθέσιμα ύψους 416 εκατ. ευρώ.

  Δημ. Δελεβέγκος
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ