Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 10-Ιουν-2020 08:11

  Αλλαγή σκυτάλης στη διοίκηση του ΟΛΘ

  Αλλαγή σκυτάλης στη διοίκηση του ΟΛΘ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Κώστα Κετσιετζή 

  Η γενική συνέλευση των μετόχων του Οργανισμού Λιμένα Θεσσαλονίκης, που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη του μήνα, θα σηματοδοτήσει και την αποχώρηση του Σωτήρη Θεοφάνη από τη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας. 

  Οι μέτοχοι καλούνται, μεταξύ άλλων, να αποφασίσουν την "Λύση της συμβάσεως του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνοντος Συμβούλου" και να εκλέξουν και το νέο διοικητικό συμβούλιο της ΟΛΘ ΑΕ. 

  Σύμφωνα με πληροφορίες, νέος επικεφαλής της ΟΛΘ ΑΕ αναμένεται να αναλάβει στέλεχος με μεγάλη εμπειρία στα θέματα λιμένων, ο οποίος μάλιστα από το μέχρι τώρα πόστο του έχει ασχοληθεί εκτεταμένα τόσο με το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όσο και του Πειραιά. 

  Ο κ. Θεοφάνης βρίσκεται στο τιμόνι του ΟΛΘ εδώ και δύο χρόνια, από τότε που η κοινοπραξία South Europe Gateway Thessaloniki (SEGT) απέκτησε τον έλεγχο του 67% της ΟΛΘ ΑΕ μετά από διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ. Μάλιστα ο κ. Θεοφάνης ήταν και ο συντονιστής της κοινοπραξίας, στην οποία συμμετέχουν οι Deutsche Invest Equity Partners, Terminal Link και η Belterra Investments, κατά τη διάρκεια της διαγωνιστικής διαδικασίας.

  Η αλλαγή σκυτάλης δεν σημαίνει και οριστικό διαζύγιο, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Θεοφάνης θα παραμείνει στο διοικητικό συμβούλιο της ΟΛΘ ΑΕ διατηρώντας ενεργό ρόλο σε κρίσιμα επενδυτικά projects της εταιρείας. 

  Εξάλλου, όπως σημειώνουν στο Capital.gr πηγές που γνωρίζουν τα τεκταινόμενα, οι σχέσεις του κ. Θεοφάνη με τους μετόχους και ιδιαίτερα με την πλευρά Σαββίδη παραμένουν άριστες. Στο έμπειρο στέλεχος πιστώνονται όλες οι επιτυχίες των προηγούμενων ετών από την επιτυχημένη συμμετοχή της κοινοπραξίας στον διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ, έως την αύξηση της μεγεθών των προηγούμενων ετών και τον διαγωνισμό για την κρίσιμη επένδυση της επέκτασης του 6ου προβλήτα. 

  Η γενική συνέλευση των μετοχών της ΟΛΘ ΑΕ θα πραγματοποιηθεί στις 30 Ιουνίου. Ωστόσο δεν αποκλείεται να υπάρξουν επίσημες γνωστοποιήσεις για τις διοικητικές αλλαγές νωρίτερα, ακόμη και εντός των επόμενων ημερών. 

  Υπενθυμίζεται πως ο Οργανισμός Λιμένα Θεσσαλονίκης κατέγραψε αύξηση κύκλου εργασιών κατά 17,8% του 2019 σε σχέση με το 2018. Η διακίνηση στον σταθμό εμπορευματοκιβωτίων αυξήθηκε κατά 5,7%, ενώ ο όγκος των φορτίων του συμβατικού λιμένα αυξήθηκε κατά 19%. 

  kostaskets@capital.gr
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ