Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 05-Ιουν-2020 12:23

  Φημολογία στο Χ.Α. για εισαγωγή με "κέλυφος" την Προοδευτική

  Φημολογία στο Χ.Α. για εισαγωγή με "κέλυφος" την Προοδευτική
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 14:45

  Στο επίκεντρο φημολογίας που παραπέμπει σε παλαιότερες εποχές του Χρηματιστηρίου βρίσκεται τις τελευταίες συνεδριάσεις η "Προοδευτική".

  Η μετοχή της κατασκευαστικής εταιρείας τις τελευταίες ημέρες καταγράφει αυξημένη κινητικότητα, με σημαντική ενίσχυση του όγκου των συναλλαγών στο ταμπλό. Χθες ο τίτλος έκλεισε στο +19,10% και στην προηγούμενη συνεδρίαση στο +7,88%. Αυτό, ωστόσο, που διαφοροποιεί την εικόνα της είναι η αισθητή αύξηση του όγκου των μετοχών που αλλάζουν χέρια. Από μερικές εκατοντάδες τεμάχια προ εβδομάδων, τη Δευτέρα άλλαξε χέρια πακέτο 150.000 τεμαχίων και χθες ο όγκος έφθασε τα 35.000 τεμάχια. Στη σημερινή συνεδρίαση η μετοχή καταγράφει νέα άνοδο 19,81%, στα 0,25 ευρώ.

  Η φημολογία που κινείται στην αγορά, χωρίς να υπάρχει επίσημος σχολιασμός μέχρι στιγμής, θέλει την Προοδευτική να χρησιμοποιείται ως κέλυφος για την εισαγωγή τρίτης εταιρείας στο Χρηματιστήριο. Το μοντέλο της "έμμεσης" αυτής εισαγωγής χρησιμοποιούνταν πολύ συχνά κατά την περίοδο της χρηματιστηριακής έκρηξης της περιόδου του 1999.  

  Εν προκειμένω, τα σενάρια που δεν επιβεβαιώνονται από καμία πλευρά, κάνουν λόγο για ενδιαφέρον των μετόχων της Hellenic Steel  για εισαγωγή της χαλυβουργικής εταιρείας στο Χ.Α. με όχημα την Προοδευτική. Η Hellenic Steel έχει αποκτηθεί από τη Jordan International των αδελφών Nathan και Daniel Milikowsky, μέσω συμφωνίας εξυγίανσης στα πλαίσια του άρθρου 106βδ.  

  Η Προοδευτική της οικογένειας Κούτλα συγκαταλέγονταν στις ισχυρές εταιρείες του κατασκευαστικού κλάδου και είχε αναλάβει σειρά μεγάλων έργων, ωστόσο τα τελευταία χρόνια τέθηκε στο περιθώριο. Στο α’ εξάμηνο 2019 είχε μηδενικό τζίρο και ζημιογόνο EBITDA (-407 χιλ. ευρώ). Η κεφαλαιοποίηση ανέρχεται σε μόλις 5 εκατ. ευρώ και οι μετοχές της διαπραγματεύονται υπό καθεστώς επιτήρησης. Θεωρείται βέβαιο πως η φημολογία των ημερών θα κινητοποιήσει την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς που, όπως προβλέπεται, θα ζητήσει επίσημη ενημέρωση.

  Τι αναφέρει η εταιρεία

  Από την πλευρά της η διοίκηση  της  Προοδευτικής ΑΤΕ, σε συνέχεια πρόσφατου δημοσιεύματος αναφορικά με  στρατηγικής σημασίας συνεργασία της εταιρείας, δηλώνει ότι:
  "στα πλαίσια  της πολυετούς προσπάθειάς της για τη βελτίωση  της χρηματοοικονομικής της ικανότητας και την αύξηση ρευστότητας της, όπως επανειλημμένως έχει δηλώσει και στο παρελθόν, η Διοίκηση της εταιρείας συνεχίζει να καταβάλει έντονες προσπάθειες για την ενεργοποίησή της σε νέους τομείς δραστηριότητας – μη κορεσμένους – πέραν των Δημοσίων έργων, ως εκ τούτου συνεχίζονται και οι  ενέργειες - συζητήσεις  για την ανεύρεση στρατηγικών επενδυτών.

  Η Διοίκηση της εταιρείας δεσμεύεται να προβεί σε ενημέρωση του Επενδυτικού κοινού, όταν κι εφόσον οι προσπάθειές της αποδώσουν και υπάρξει συγκεκριμένο και δεσμευτικό αποτέλεσμα αναφορικά με το μέλλον της εταιρείας".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ