Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 04-Ιουν-2020 14:19

  Στον ΟΤΕ οδεύει η συμφωνία με το Δημόσιο για 11.000 άδειες λογισμικού της Microsoft

  Στον ΟΤΕ οδεύει η συμφωνία με το Δημόσιο για 11.000 άδειες λογισμικού της Microsoft
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Κώστα Κετσιετζή 

  Ο όμιλος ΟΤΕ έδωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, τη χαμηλότερη προσφορά στον διαγωνισμό του Δημοσίου για τις 11.000 άδειες λογισμικού της Microsoft, συνολικού προϋπολογισμού 48,3 εκατ. ευρώ (με τον ΦΠΑ και το δικαίωμα προαίρεσης) που τρέχει η Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ. 

  Στον σχετικό διαγωνισμό, με κριτήριο ανάθεσης την "πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά: βάσει τιμής μόνο”, υπέβαλαν προσφορές οι εταιρείες OTE, Unisystems, Logicom Solutions και Byte. 

  Η αποσφράγιση των προσφορών έγινε την περασμένη Δευτέρα και σύμφωνα με πληροφορίες την πιο συμφέρουσα προσφορά υπέβαλε ο όμιλος ΟΤΕ. Πλέον αναμένεται να περάσει η προθεσμία των 10 ημερών για την υποβολή ενστάσεων, προκειμένου να αναδειχθεί μειοδότης και να ακολουθήσει ο έλεγχος από το Ελεγκτικό Συνέδριο. 

  Αντικείμενο της σύμβασης είναι η προμήθεια αδειών λογισμικού της εταιρείας Microsoft, για την κάλυψη των αναγκών του Δημοσίου, όπως: Διαχείριση εφαρμογών γραφείου, διαχείριση και αξιοποίηση υπηρεσιών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, διαχείριση και αξιοποίηση συνεργατικών εργαλείων πραγματικού χρόνου (real time collaboration), διαχείριση και αξιοποίηση εφαρμογών διαχείρισης εγγράφων και επιχειρησιακών διαδικασιών, διαχείριση Έργων κλπ. 

  Η προμήθεια των αδειών λογισμικού θα πραγματοποιηθεί μέσω σύμβασης πολλαπλών αδειών λογισμικού (Enterprise Agreement). Η εταιρική συμφωνία είναι μια πρακτική που ακολουθούν τα τελευταία χρόνια η Microsoft και άλλες μεγάλες εταιρείες παραγωγής λογισμικού βάσει της οποίας ο εταιρικός πελάτης να αγοράζει ξεχωριστά προϊόντα νοικιάζει άδειες χρήσης για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα, στην περίπτωση της Microsoft για τρία χρόνια.

  Έτσι και ο μειοδοτικός διαγωνισμός που προκήρυξε η Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ, αφορά την προμήθεια αδειών λογισμικού της Microsoft μαζί με την παροχή υπηρεσιών εγκατάστασης, υποστήριξης και συμβουλών για την ερχόμενη τριετία. 

  Σημειώνεται ότι με αυτό τον τρόπο πέρα από την αναβάθμιση του λογισμικού που αξιοποιεί η Δημόσια Διοίκηση, επιτυγχάνεται και η μείωση του μη αδειοδοτημένου λογισμικού από το Δημόσιο. Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός ήταν και ένας βασικός λόγος για τον οποίο η Ελλάδα kostaskets@capital.gr" target="_blank">βγήκε φέτος από την περιβόητη "λίστα παρακολούθησης 301” των ΗΠΑ με τις χώρες που δεν διαθέτουν επαρκή προστασία πνευματικών δικαιωμάτων.
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ