Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 02-Ιουν-2020 12:57

  Alpha Bank: Σύσταση Buy και upside 124,7% προβλέπει για τη μετοχή η Goldman Sachs

  Alpha Bank: Σύσταση Buy και upside 124,7% προβλέπει για τη μετοχή η Goldman Sachs
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σύσταση Buy, τιμή στόχο στα Ευρώ 1,37 και upside 124,7%, δίνει η Goldman Sachs για τη μετοχή της Alpha Bank, αποτιμώντας θετικά τα αποτελέσματα α’ τριμήνου που ανακοίνωσε η τράπεζα στις 28 Μαΐου.

  Σε πέντε σημεία συνοψίζονται οι εκτιμήσεις του αμερικανικού επενδυτικού οίκου για την Alpha Bank: 

  -Χαμηλότερες κατά 1,8% -1,9% θα παραμείνουν οι προβλέψεις της τράπεζας σε σχέση με τοι περασμένο έτος, παρά τις αυξημένες προβλέψεις λόγω Covid-19.

  -Περαιτέρω μείωση των NPEs προβλέπεται και κατά το β’ τρίμηνο του έτους, ενώ είναι πιθανή η αντιστροφή της τάσης αυτής το β’ εξάμηνο.

  -Χαμηλή κεφαλαιακή επίπτωση -κάτω των 300 μονάδων βάσης- αναμένεται από τη συναλλαγή τιτλοποίησης Galaxy, που δρομολογήθηκε εκ νέου με αναπροσαρμοσμένη περίμετρο χαρτοφυλακίου σε Ευρώ 7,5 δισ. – 10 δισ. και πληροί τις προϋποθέσεις του προγράμματος "Ηρακλής". 

  -Σταθερή παραμένει η κερδοφορία προ προβλέψεων, με ανθεκτικό  Καθαρό Έσοδο Τόκων, σημαντικά κέρδη από χρηματοοικονομικά και τη μείωση του κόστους να απορροφά την αναμενόμενη μείωση των προμηθειών.

  -Αναμενόμενη ενίσχυση του κεφαλαιακού δείκτη CET1 κατά 90 μονάδες βάσης, λόγω επικείμενων εποπτικών ρυθμίσεων στα άυλα πάγια λογισμικού, στη χαμηλότερη στάθμιση στοιχείων ενεργητικού και άλλους παράγοντες.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ