Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 01-Ιουν-2020 16:25

  Συμφωνία Gazprom - Mytilineos για προμήθεια φυσικού αερίου

  Συμφωνία Gazprom - Mytilineos για προμήθεια φυσικού αερίου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Gazprom Export, ο εξαγωγικός βραχίονας του ρωσικού "γίγαντα" φυσικού αερίου Gazprom, δήλωσε τη Δευτέρα ότι υπέγραψε μακροπρόθεσμη σύμβαση προμήθειας φυσικού αερίου με την ελληνική εταιρεία "Mytilineos", σύμφωνα με το Reuters. 

  "Η συνεργασία μεταξύ της Gazprom export και της Mytilineos αποδεικνύει τη ζήτηση για ρωσικό αέριο στην ελληνική αγορά και θα ενισχύσει περαιτέρω την αλληλεπίδραση μεταξύ των χωρών μας στον ενεργειακό τομέα", δήλωσε η Έλενα Μπουρμίστροβα, επικεφαλής της Gazprom Export. 

  "Αυτή η μακροπρόθεσμη σύμβαση θα ενισχύσει περαιτέρω την ανταγωνιστικότητα της Mytilineos όσο αφορά το φυσικό αέριο στην περιοχή και θα συμβάλει σημαντικά στη μέγιστη απόδοση των βιομηχανικών μας εγκαταστάσεων και της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας", σχολίασε ο Ευάγγελος Μυτιληναίος.

  Η συνεργασία της Mytilineos με την Gazprom χτίστηκε εδώ και περίπου τρία χρόνια.

  Το 2017 η ελληνική εταιρία προμηθεύτηκε τις πρώτες ποσότητες φυσικού αερίου, όχι με μακροπρόθεσμες συμφωνίες, και η ίδια τακτική ακολουθήθηκε και τις χρονιές 2018 και 2019.

  Η εισηγμένη ήταν επί της ουσίας η πρώτη εταιρία της ελληνικής αγοράς που έσπασε… το άβατο των κύριων προμηθευτών ρωσικού αερίου και πλέον έχτισε μία μακροπρόθεσμη συνεργασία. Η Mytilineos, είναι ο μεγαλύτερος καταναλωτής φυσικού αερίου στη χώρα, ενώ το μερίδιο της έχει ξεπεράσει το 40% των εισαγωγών. 

  Η ανακοίνωση της Μυτιληναίος

  Η Μυτιληναίος ΑΕ (MYTILINEOS) ανακοινώνει τη σύναψη συμφωνίας με την Gazprom export LLC για μία μακροπρόθεσμη σύμβαση προμήθειας φυσικού αερίου. Η συμφωνία υπεγράφη χθες 1 Ιουνίου 2020 από την Αναπληρώτρια Πρόεδρο της Επιτροπής Διαχείρισης της Gazprom και Γενική Διευθύντρια της Gazprom Export Elena Burmistrova και τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της MYTILINEOS Ευάγγελο Μυτιληναίο.

  Η σύμβαση προβλέπει ετήσιες παραδόσεις φυσικού αερίου για την περίοδο έως το 2030.

  Με αυτήν την κίνηση ενισχύεται περαιτέρω η ανταγωνιστικότητα της MYTILINEOS στην αγορά φυσικού αερίου της ευρύτερης περιοχής. Παράλληλα, η μακροχρόνια αυτή σύμβαση θα συμβάλει σημαντικά στη μέγιστη αποδοτικότητα των βιομηχανικών εγκαταστάσεων της εταιρείας και των μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ