Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 28-Μαϊ-2020 09:23

  Συνεχείς διεργασίες για την πώληση της Forthnet

  Forthnet: Ανθεκτικό EBITDA στο 6μηνο παρά την πανδημία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το "πράσινο φως" για την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης στη United Group (ΒC Partners) των μετοχών, δανείων και μετατρέψιμων ομολογιών που κατέχουν στη Forthnet και τις θυγατρικές της εμφανίζονται να έδωσαν Πειραιώς, Εθνική, Alpha και Αττικής.

  Όπως αναφέρουν τραπεζικές πηγές, κατά τις τηλεδιασκέψεις που πραγματοποιήθηκαν τα προηγούμενα 24ωρα, δόθηκε το τελικό "ΟΚ" ώστε να προχωρήσει η υπογραφή του SPA (sale & purchase agreement) με την United Group, με την οποία βρίσκονται σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις από τον περασμένο Απρίλιο επί της βάσης της πρότασης που κατέθεσε στο πλαίσιο της σχετικής διαγωνιστικής διαδικασίας.  Σε νεότερη, δε, επικοινωνία του Capital.gr αργά χθες το βράδυ, αρμόδιες τραπεζικές πηγές ανέφεραν πως ο προγραμματισμός προχωρά με στόχο την ολοκλήρωση των διαδικασιών άμεσα.

  Σημειώνεται πως η τρέχουσα διαδικασία πώλησης με σύμβουλο τη Nomura International ξεκίνησε στα τέλη του 2017 συνάντησε σημαντικά εμπόδια, φθάνοντας να αποτελεί αντικείμενο επιχειρηματικών, ακόμη και πολιτικών αντιπαραθέσεων.

  Προ μηνών το κλείσιμο μιας συμφωνίας με την Alter Ego Mass Media φάνηκε να ολοκληρώνεται, όμως κάτι τέτοιο δεν κατέστη εφικτό. Πλέον, η πρόταση του τηλεπικοινωνιακού ομίλου United Group, εμφανίζεται να βρίσκεται ένα βήμα πριν την αποδοχή της από τις πωλήτριες τράπεζες, ανεξαρτήτως των όποιων ενστάσεων διατυπώνονται από τρίτες πλευρές που δεν αποτελούν όμως συμβαλλόμενα μέρη της σύμβασης αγοραπωλησίας.

  Εφόσον υλοποιηθεί ο σχεδιασμός για άμεση υπογραφή της συμφωνίας, η United Group εμφανίζεται να έχει ενημερώσει πως είναι σε θέση να προσφέρει ενδιάμεση χρηματοδότηση ύψους 5-10 εκατ.ευρώ στη Forthnet για το διάστημα που θα απαιτηθεί μέχρι τη λήψη των απαιτούμενων ρυθμιστικών εγκρίσεων και το οικονομικό "κλείσιμο" της συναλλαγής, ζήτημα που αποτελεί αντικείμενο νεότερων συζητήσεων.

  Χθες, εξάλλου, η συνέλευση των ομολογιούχων της Forthnet ενέκρινε, όπως αναμένονταν, τη σύντμηση της περιόδου μετατροπής του Μετατρεψιμου Ομολογιακου Δανείου (ΜΟΔ) που έχει εκδώσει η Forthnet από τριμηνιαία, σε μηνιαία, κίνηση που δρομολογήθηκε για να εξυπηρετήσει τη σχεδιαζόμενη πώληση της εταιρίας.

  Ν. Χρυσικόπουλος

  Διαβάστε ακόμη:

  - "Σήμα" για την ολοκλήρωση πώλησης της Forthnet

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ