Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 25-Μαϊ-2020 18:58

  ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Η 1η Ιουνίου ημερομηνία αποκοπής του μερίσματος

  ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Η 1η Ιουνίου ημερομηνία αποκοπής του μερίσματος
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι εγγεγραμμένοι στο Σύστημα Άυλων Τίτλων (Σ.Α.Τ.) επενδυτές κατά την Τρίτη, 2 Ιουνίου 2020 είναι δικαιούχοι του μερίσματος βάσει του κανόνα προσδιορισμού δικαιούχων (record date), όπως ανακοίνωσε σήμερα η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ.

  Ημερομηνία αποκοπής του μερίσματος είναι η Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2020, πριν από την έναρξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών και συνεπώς, την ημέρα αυτή οι μετοχές της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ Α.Ε. θα είναι διαπραγματεύσιμες χωρίς το δικαίωμα είσπραξης του μερίσματος.

  Ως ημερομηνία έναρξης καταβολής μερίσματος ορίζεται η Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2020, και η καταβολή του μερίσματος θα πραγματοποιηθεί από την πληρώτρια τράπεζα ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε. ως ακολούθως:

  1. Μέσω των Χειριστών Σ.Α.Τ., για τους επενδυτές που έχουν εξουσιοδοτήσει τους Χειριστές τους για την είσπραξη.


  2. Με κατάθεση στο Διεθνή Αριθμό Τραπεζικού Λογαριασμού (IBAN), όπου ο επενδυτής έχει δηλώσει ότι επιθυμεί να εισπράττει τα διανεμόμενα ποσά σύμφωνα με το άρθρο 13 του Κανονισμού Λειτουργίας Σ.Α.Τ. και την υπ' αριθμ. 6 απόφαση του Δ.Σ. της ATHEXCSD, όπως ισχύουν, εφόσον ο επενδυτής δεν επιθυμεί την είσπραξη μέσω του/των Χειριστή/ών του. Αφορά μόνο επενδυτές που έχουν δηλώσει ΙΒΑΝ στην πληρώτρια τράπεζα ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.


  3. Μέσω του Δικτύου των καταστημάτων της πληρώτριας τράπεζας ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε., για τους υπόλοιπους επενδυτές. Για την πληρωμή από το Δίκτυο καταστημάτων της πληρώτριας τράπεζας είναι αναγκαία η προσκομιδή του Δελτίου Αστυνομικής τους Ταυτότητας και της εκτύπωσης στοιχείων του αριθμού Κ.Α.Μ.Ε. (Κωδ. Αριθμ. Μερίδας Επενδυτή στο ΣΑΤ). Η πληρωμή σε τρίτο πρόσωπο πραγματοποιείται μόνον με την προσκομιδή εξουσιοδότησης, η οποία θα φέρει τα πλήρη στοιχεία τόσο του δικαιούχου μετόχου, όσο και του εξουσιοδοτούμενου (ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, Α.Δ.Τ. & Α.Φ.Μ.), θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής του εντολέα από Αστυνομική ή άλλη αρμόδια Αρχή.

  Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της 25ης  Μαίου 2020, το μέρισμα για τη χρήση 2019 ανέρχεται σε τρία λεπτά του ευρώ (€0,03) ανά μετοχή.

  Από το ανωτέρω μικτό ποσό θα παρακρατηθεί ο αναλογών στο μέρισμα φόρος ποσοστού 5% (ένα εκατοστό και πέντε χιλιοστά του λεπτού του ευρώ [€0,0015] ανά μετοχή) και συνεπώς, το ποσό του μερίσματος που θα λάβουν οι μέτοχοι θα ανέλθει στο καθαρό ποσό δύο λεπτά του ευρώ και οκτώ εκατοστά και πέντε χιλιοστά του λεπτού (€0,0285) ανά μετοχή.

  Για περισσότερες πληροφορίες, οι κκ. μέτοχοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Εξυπηρέτησης Μετόχων (Τηλ.: 22620 48111, αρμόδιος κος. Αλέξανδρος Κομπότης).

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ