Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 20-Μαϊ-2020 08:48

  Νέες ευκαιρίες για επέκταση και εξαγορές βλέπει η Inform

  Νέες ευκαιρίες για επέκταση και εξαγορές βλέπει η Inform
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Νίκου Χρυσικόπουλου

  Στην αύξηση των μεριδίων αγοράς στις υφιστάμενες αγορές, στην ανάπτυξη των εξαγωγών και στη διερεύνηση και αξιολόγηση νέων ευκαιριών ανάπτυξης στον τομέα της ασφαλούς διαχείρισης εντύπων και πληροφοριών, με κύριες περιοχές ενδιαφέροντος την Ευρώπη, την Αφρική και τη Μέση Ανατολή θα στοχεύσει το 2020 η διοίκηση της INFORM. Παράλληλα, προτεραιότητα παραμένει η ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών, η βελτίωση της αποδοτικότητας, αλλά και η διερεύνηση πιθανών ευκαιριών για στρατηγικές συνεργασίες.  

  H εταιρεία που σήμερα κατέχει ηγετική παρουσία στην αγορά των Β2Β λύσεων στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, μέσω της μητρικής Inform Lykos δραστηριοποιείται στο χώρο του Information Management, υπό το εμπορικό σήμα INFORM, με παραγωγικές μονάδες σε Ελλάδα, Ρουμανία και Αλβανία, στο πλαίσιο της δημοσιοποίησης των οικονομικών αποτελεσμάτων (https://www.capital.gr/epixeiriseis/3454681/inform-lukos-auxisi-stis-poliseis-kai-ta-prosarmosmena-ebitda-to-2019) για τη χρήση του 2019, προβλέπει, μεταξύ άλλων, πως το 2020 θα συνεχίσει να διερευνά ενδεχόμενες ευκαιρίες στρατηγικών συνεργασιών, με απώτερο στόχο την περαιτέρω ενδυνάμωση της θέσης της στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης.

  Σημειώνεται πως πέρυσι η INFORM  LYKOS  Ρουμανίας  εξαγόρασε  το  65,07%  της  SISTEC  NEXT  DOCS  S.R.L.  και  το  65,45%  της  SISTEC CONFIDENTIAL S.R.L., έναντι 3,5 εκατ.ευρώ, καθώς και η  εξαγορά της επιχειρηματικής δραστηριότητας της STAR STORAGE που αφορά  τη  ψηφιακή  εκτύπωση  και  τη  διανομή λογαριασμών  για τράπεζες,  ασφαλιστικές  εταιρείες,  εταιρείες  τηλεπικοινωνιών κλπ.  Η  συναλλαγή  περιελάμβανε τη  μεταβίβαση  συμβάσεων  πελατών, τεχνογνωσίας, εργαζομένων και εξοπλισμού έναντι 2,5 εκατ. ευρώ.

  Στόχος είναι να συνεχιστεί η καλή πορεία της περυσινής χρήσης, δεδομένου ότι το 2019 αποτέλεσε ορόσημο για τον Όμιλο INFORM Π. ΛΥΚΟΣ Α.Ε. λόγω της επιστροφής της INFORM στην κερδοφορία προ και μετά φόρων (EBT & EAT), αντιστρέφοντας τα ζημιογόνα αποτελέσματα που εμφάνιζε επί σειρά ετών. Στο πλαίσιο αυτό, όπως αναφέρθηκε, θα εστιάσει στη διεύρυνση του φάσματος των παρεχόμενων υπηρεσιών στους υφιστάμενους πελάτες, καθώς και στην προσέγγιση νέων πελατών.

  Οι εκτιμήσεις για τον COVID-19

  Στα αποτελέσματα της χρήσης 2019 η διοίκηση αναφερόμενη στην πανδημία του COVID-29 σημειώνει πως η επίδραση της στις πωλήσεις αλλά και γενικότερα στη λειτουργία του ομίλου είναι διαχειρίσιμη στο βαθμό που να μην δημιουργεί αμφιβολίες σχετικά με τη δυνατότητά του να συνεχίσει ομαλά τη δραστηριότητά του.

  "Σε οποιαδήποτε πιθανή εξέλιξη των επιπτώσεων της πανδημίας, σε ένα εύρος βέβαια λογικό με βάση τα σημερινά δεδομένα, η διοίκηση του Ομίλου εκτιμά ότι δεν  θα  απαιτηθούν σημαντικά πρόσθετα  κεφάλαια  ή σημαντικές επιπλέον  πιστωτικές  γραμμές  σε  σχέση  με  τις  υφιστάμενες προκειμένου να ανταπεξέλθει στις χρηματοδοτικές της ανάγκες, ο Όμιλος θα συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία του σε κάθε επίπεδο", σημειώνεται μεταξύ άλλων.

  Σύμφωνα με τη διοίκηση, στο Information Management η αγορά των εκτυπώσεων ασφαλείας συνεχίζει να αναπτύσσεται, καθώς προκύπτουν νέες ευκαιρίες στους τομείς της αγοράς, όπως τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα ή οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας που οδηγούν για παράδειγμα σε εξωτερική  ανάθεση  τις  εσωτερικές  εκτυπωτικές  υπηρεσίες  τους.

  Παρατηρείται, όμως, και μια  συνεχής  μετάπτωση  από  την έγχαρτη στην ηλεκτρονική επικοινωνία, λόγω της αυξανόμενης περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, αλλά και λόγω της αυξανόμενης διείσδυσης του διαδικτύου, δημιουργώντας έτσι νέες ευκαιρίες για την INFORM. Παράλληλα, έχει ξεκινήσει ο ψηφιακός μετασχηματισμός των επιχειρήσεων και οργανισμών, η μετάβαση στην ψηφιακή επικοινωνία και τη διαδραστική διαχείριση δεδομένων.

  Σημειώνεται πως η INFORM που ιδρύθηκε το 1897 και είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών από το 1994 , δραστηριοποιείται διεθνώς στο χώρο της ασφαλούς διαχείρισης εντύπων και πληροφοριών, της κατασκευής εντύπων ασφαλείας και του Business Process Outsourcing παρέχοντας υπηρεσίες εκτύπωσης και εμφακέλωσης λογαριασμών, ηλεκτρονικής παρουσίασης λογαριασμών και διαχείρισης εκτυπώσεων για Τράπεζες, Τηλεπικοινωνίες, Δημόσιο Τομέα και Βιομηχανικές/Εμπορικές εταιρείες.

  Είναι μέλος της AUSTRIACARD HOLDINGS, Αυστριακού Ομίλου υψηλής τεχνολογίας πληροφορικής σε θέματα Hardware Embedded Security, που απασχολεί 1.300 άτομα και έχει διεθνή παρουσία με τρία Divisions, την AUSTRIACARD, την INFORM και την NAUTILUS, στους τομείς της Ψηφιακής Ασφάλειας (Digital Security), της Διαχείρισης Πληροφοριών (Information Management) και του IoT αντιστοίχως, με συνολικό κύκλο εργασιών 135 εκατ.ευρώ το 2019. O Όμιλος AUSTRIACARD HOLDINGS λειτουργεί έξι παραγωγικές εγκαταστάσεις και οκτώ κέντρα προσωποποίησης στην Ευρώπη, καθώς και δύο επιπλέον κέντρα προσωποποίησης στη Νότια Αμερική και στις ΗΠΑ.

  Nikos.chrissikopoulos@capital.gr

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ