Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 13-Μαϊ-2020 17:33

  Ο Όμιλος ORS και η ελληνική ΜΚΟ Ζεύξις συνεργάζονται για να στηρίξουν ανήλικους πρόσφυγες στην πανδημία

  Ο Όμιλος ORS και η ελληνική ΜΚΟ Ζεύξις συνεργάζονται για να στηρίξουν ανήλικους πρόσφυγες στην πανδημία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο Όμιλος ORS, ο κορυφαίος ιδιωτικός πάροχος επαγγελματικής φροντίδας σε αιτούντες άσυλο και πρόσφυγες, και η Ζεύξις, η ελληνική ΜΚΟ που προσφέρει στήριξη σε ευάλωτους πληθυσμούς όπως τα θύματα trafficking, μετανάστες και μονογονεϊκές οικογένειες, ένωσαν τις δυνάμεις τους για να βοηθήσουν ανήλικους πρόσφυγες που βρίσκονται στην Ελλάδα.

  Η συνεργασία μεταξύ ΟRS και Ζεύξις είχε ως αποτέλεσμα τη δωρεά ενός τόνου αγαθών που θα δοθούν σε εφήβους, αγόρια και κορίτσια. Τα αγαθά που συγκεντρώθηκαν από την ORS Group και μεταφέρθηκαν από την Αυστρία στην Ελλάδα περιλαμβάνουν διάφορα είδη ρουχισμού (παντελόνια, μπουφάν), παπούτσια, λευκά είδη, μαξιλάρια και κουβέρτες, καθώς και είδη προσωπικής υγιεινής και φροντίδας. 

  Ο επικεφαλής Διεθνών Αγορών του Ομίλου ORS Group Wilhelm Brunner  δήλωσε: "Είμαστε ευτυχείς που συνεργαζόμαστε με τον οργανισμό Ζεύξις σε αυτήν τη σημαντική πρωτοβουλία να βοηθήσουμε ανήλικους πρόσφυγες στη δύσκολη περίοδο της πανδημίας. Η αποστολή 1 τόνου βασικών αγαθών όπως είδη υγιεινής θα διευκολύνει την καθημερινότητα των ανηλίκων. Ευελπιστούμε ότι αυτή είναι μια καλή αρχή στην προσπάθειά μας να στηρίξουμε την Ελλάδα στη φροντίδα προσφύγων και μεταναστών όλων των ηλικιών". 

  "Ζεύξις στα ελληνικά σημαίνει να ενώνεις και να γεφυρώνεις" λέει ο Παναγιώτης Νίκας, Ιδρυτής και Διευθυντής της Ζεύξις. "Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε γέφυρες μεταξύ ευάλωτων ατόμων και να τους συνδέσουμε με οργανισμούς και ενδιαφερόμενα μέρη, παρέχοντας προστασία και αποτελεσματική υποστήριξη σε ανήλικους και άτομα σε ανάγκη. Για τον λόγο αυτό, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την ORS για τη συνεργασία και την εμπιστοσύνη, και κυρίως για τη μεγάλη υποστήριξη προς τους έφηβους πρόσφυγες σ’ αυτή την κρίσιμη, λόγω του κορωνοϊού, περίοδο".
   

  Φωτογραφία 1: Μέλη του ORS στο Traiskirchen της Αυστρίας, που βοήθησαν στη συλλογή και συσκευασία των αγαθών για τους έφηβους πρόσφυγες, έβγαλαν μια φωτογραφία χαιρετώντας τους παραλήπτες στην Ελλάδα.
  Φωτογραφία 2: Μέλη της Ζεύξις, στον Πειραιά, παρέλαβαν το φορτίο και ανταποδίδουν τους χαιρετισμούς προς τους Αυστριακούς συνεργάτες.

  Ο Όμιλος ORS ιδρύθηκε το 1992 στη Ζυρίχη και είναι μια κορυφαία διεθνής εταιρεία, που λειτουργεί σε Ελβετία, Αυστρία, Γερμανία, Ιταλία και Ισπανία, με εξειδίκευση στη δημιουργία και λειτουργία κέντρων υποδοχής και εγκατάστασης για πρόσφυγες εκ μέρους δημοσίων αρχών. Ο ORS αποτελεί μία ουδέτερη, ευέλικτη και μεθοδική συμπεριληπτική λύση για κυβερνήσεις και τοπικές αρχές.
  Η Ζεύξις είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που ιδρύθηκε το 2018 και προσφέρει ουσιαστική υποστήριξη σε ευάλωτα άτομα, καλύπτοντας κενά σε συγκεκριμένους τομείς ανθρωπιστικής παρέμβασης, παρέχοντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες αξιοποιώντας υπάρχοντα κονδύλια και ανθρώπινο κεφάλαιο.

  Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε με την Αντιγόνη Ζόγκα, 210 728 9000 
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ