Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 13-Μαϊ-2020 16:27

  Διερευνητικές επαφές ομολογιούχων της MLS με δικηγορικά γραφεία

  Διερευνητικές επαφές ομολογιούχων της MLS με δικηγορικά γραφεία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Νίκου Χρυσικόπουλου

  Σε διερευνητικές επαφές με μεγάλα δικηγορικά γραφεία των Αθηνών βρίσκονται, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, επενδυτές κάτοχοι ομολογιών της MLS. Οι επαφές αυτές, μεταξύ αυτών με το δικηγορικό γραφείο "Θέμης Σοφός και Συνεργάτες" και άλλα, έρχονται ως αποτέλεσμα της σημερινής απόφασης των εποπτικών Αρχών για αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής και των ομολογιών της MLS καθώς κρίθηκε ότι δημιουργούνται βάσιμες αμφιβολίες ως προς την ορθή κατάρτιση των οικονομικών καταστάσεων της χρήσης 2018, βάσει στοιχείων που περιήλθαν σε γνώση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

  Επί του παρόντος οι επαφές αυτές έχουν διερευνητικό χαρακτήρα, αναφέρουν γνώστες των συζητήσεων αυτών, καθώς με τα σημερινά δεδομένα δεν συντρέχει λόγος καταγγελίας επί των σχετικών δανειακών συμβάσεων ούτε υφίσταται "πιστωτικό γεγονός". Η MLS είναι συνεπής στη καταβολή των τοκομεριδίων των τριών ομολόγων της και η μόνη πρόβλεψη που έχει αξιοποιήσει αφορά στην παράταση κατά ένα χρόνο, έως τον Ιούλιο του 2021, της αποπληρωμής του ομολόγου της, λήξεως τον Ιούλιο του 2020. Όπως έχει γράψει το Capital.gr, η διοίκηση αιτιολόγησε την απόφαση αυτή αναφέροντας πως στόχος ήταν να διαφυλάξει ρευστότητα 4 εκατ. ευρώ σε μια περίοδο εξαιρετικά ευμετάβλητη όπως η τρέχουσα.

  Ωστόσο, οι κινήσεις των ομολογιούχων αιτιολογούνται από την ανησυχία που έχει προκληθεί στην αγορά για το κατά πόσον η εταιρεία θα μπορέσει να προχωρήσει στις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να αντιστρέψει την εις βάρος της κατάσταση. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αρχές έχουν δώσει 10ήμερη προθεσμία προκειμένου να προχωρήσει στην αναμόρφωση των επίμαχων κονδυλίων του ισολογισμού της (σ.σ. την αποτύπωση των άυλων στοιχείων) και εν γένει των στοιχείων που προκάλεσαν την παρέμβαση. Εγείρονται σοβαρά ερωτήματα κατά πόσον η MLS θα προχωρήσει στις απαιτούμενες ενέργειες εντός προθεσμίας, από τη στιγμή που επί μήνες δεν είχε προχωρήσει σε οποιαδήποτε αναμόρφωση, παρότι ήταν γνωστό στην αγορά το συγκεκριμένο ζήτημα, όπως φάνηκε και μετά τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων εξαμήνου 2019 τον περασμένο Σεπτέμβριο.

  Ορισμένοι θεσμικοί επενδυτές εμφανίζονται επί του παρόντος καθησυχαστικοί για την έκβαση της υπόθεσης, ωστόσο αποτελεί κοινό τόπο πως παρά τις μαζικές ρευστοποιήσεις από τον περασμένο Σεπτέμβριο, σημαντικός αριθμός ομολογιών βρίσκονται στα χέρια συγκεκριμένων τραπεζών και σειράς χρηματιστηριακών εταιρειών.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ