Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 12-Μαϊ-2020 08:54

  Οι τράπεζες προσδοκούν κλείσιμο της συμφωνίας για τη Forthnet εντός Μαϊου

  Forthnet: Ανθεκτικό EBITDA στο 6μηνο παρά την πανδημία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Νίκου Χρυσικόπουλου

  Εντός Μαϊου εκτιμούν τραπεζικές πηγές που βρίσκονται κοντά στη διαγωνιστική διαδικασία, ότι δύναται να υπογραφεί η συμφωνία για την απόκτηση από την United Group (BC Partners) των μετοχών, δανείων και μετατρέψιμων ομολογιών που κατέχουν οι Πειραιώς, Εθνική και Alpha στη Forthnet και τις θυγατρικές της.

  Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με τη United Group επί της πρότασης που υπέβαλλε προς τις πωλήτριες τράπεζες, προχωρούν "πολύ καλά". Η ανταλλαγή εγγράφων συνεχίζεται ομαλά και χωρίς καθυστερήσεις. Εφόσον η διαδικασία συνεχίσει με αυτό το ρυθμό, σημειώνουν, είναι πιθανόν η σύμβαση αγοραπωλησίας να υπογραφεί, εκτός απροόπτου, εντός του μήνα.

  Η United Group που ελέγχεται από τη βρετανική επενδυτική εταιρεία BC Partners κατά πληροφορίες του Capital.gr, κατέθεσε πρόταση ύψους στα 42 εκατ. ευρώ που κρίθηκε συμφέρουσα σε επίπεδο "κουρέματος" των δανείων της εταιρείας και που περιλαμβάνει απόκτηση του equity και των ομολογιών και αποπληρωμή των δανείων που απομένουν, καθώς και ενδιάμεση χρηματοδότηση για την περίοδο που θα απαιτηθεί μέχρι τη λήψη των απαιτούμενων ρυθμιστικών εγκρίσεων και το οικονομικό "κλείσιμο" της συναλλαγής.

  Με μια Forthnet απελευθερωμένη από το σημαντικό βάρος των δανείων της και με την ενίσχυση νέων κεφαλαίων, το σχέδιο της United Group για τη δημιουργία ενός challenger στην ελληνική τηλεπικοινωνιακή αγορά μπορεί να αποκτήσει εποταχυνόμενη δυναμική, ιδιαίτερα από τη στιγμή που το νέο περιβάλλον όπως διαμορφώνεται στη μετά COVID-19 ενισχύει περαιτέρω το home entertainment και τις εταιρείες που διαθέτουν και διαχειρίζονται τηλεοπτικές συνδρομητικές πλατφόρμες.

  Όπως έδειξαν τα οικονομικά αποτελέσματα για το 2019, η εταιρεία διαθέτει 661 χιλιάδες μοναδικούς πελάτες, 551 χιλιάδες συνδρομητές broadband και 457 χιλιάδες συνδρομητές Pay TV λιανικής και χονδρικής σε Ελλάδα και Κύπρο.

  Παράλληλα, πέρυσι τα έσοδα της Forthnet από εταιρικούς πελάτες παρέμειναν οριακά σταθερά με ταυτόχρονη ενίσχυση στο τομέα της διαφήμισης (+5,8%) όπου αυξάνει το μερίδιο αγοράς της.

  Σημειώνεται, τέλος, πως η Forthnet προετοιμάζεται για την είσοδο της, το καλοκαίρι του 2020, στην αγορά της κινητής τηλεφωνίας ως εικονικός πάροχος, έπειτα από συμφωνία με τη Vodafone.

  Διαβάστε ακόμη: 

  - Η πρόταση της BC Partners και οι συνέργειες με τη United Group

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ