Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 24-Απρ-2020 13:59

  Alpha Bank: Συνεχίζεται κανονικά η προετοιμασία της τιτλοποίησης Galaxy

  Alpha Bank: Συνεχίζεται κανονικά η προετοιμασία της τιτλοποίησης Galaxy
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Νένας Μαλλιάρα

  Προσηλωμένη στο μεγάλο σχέδιο τιτλοποίησης –Project Galaxy– που παρουσίασε στα τέλη του 2019, με στόχο την εξυγίανση του ισολογισμού της από τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα, παραμένει η Alpha Bank.

  Επιβεβαιώνοντας ρεπορτάζ του Capital.gr ότι τόσο η Alpha Bank, όσο και οι υπόλοιπες τράπεζες συνεχίζουν κανονικά, παρά την κρίση του κορονοϊού, τις προετοιμασίες για τις τιτλοποιήσεις που θα μπουν στον "Ηρακλή", η Alpha Bank προχώρησε σε ανακοίνωση με την οποία δηλώνει ότι προχωρά στην προετοιμασία της συναλλαγής, μέσω της μεταβίβασης και τιτλοποίησης απαιτήσεων από δάνεια και άλλες πιστώσεις καταναλωτικής, στεγαστικής και επιχειρηματικής πίστης σε εταιρίες ειδικού σκοπού (SPVs) που έχουν συσταθεί για τον λόγο αυτό.

  Η ενδο-ομιλική αυτή συναλλαγή αποτελεί ένα ακόμη βήμα στην πορεία υλοποίησης του Project Galaxy. Σύμφωνα με την ενημέρωση που παρείχε προ ημερών η διοικητική ομάδα της Alpha Bank προς επενδυτές και αναλυτές, στρατηγικός στόχος παραμένει η δρομολόγηση του Galaxy με ακόμη ταχύτερους ρυθμούς, μόλις η διεθνής αγορά επανέλθει σε κανονικότητα. Προς αυτή την κατεύθυνση, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται και οι λοιπές νομικές ή λειτουργικές προπαρασκευαστικές ενέργειες για την ταχεία ολοκλήρωση του Σχεδίου. 

  Τη διαχείριση των εν λόγω απαιτήσεων που μεταβιβάζονται διατηρεί η Τράπεζα ή, κατά περίπτωση, η εταιρία Cepal, η οποία και αποτελεί τον κύριο φορέα διαχείρισης του Project Galaxy, όπως έχει ανακοινωθεί. 

  Όπως υπογραμμίζει η Alpha Bank, οι ανωτέρω τιτλοποιήσεις εντάσσονται στο πλαίσιο του Στρατηγικού Σχεδίου της Τράπεζας για τη διαχείριση των NPEs και δεν επηρεάζουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο τη θέση των οφειλετών φυσικών ή νομικών προσώπων και τους όρους αποπληρωμής των οφειλών, που θα εξακολουθήσουν να πραγματοποιούνται μέσω της Τράπεζας. 

  Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Τράπεζας, η ονομαστική αξία των προς τιτλοποίηση δανείων ανέρχεται σε 12 δισ. ευρώ και περιλαμβάνει ενυπόθηκα προβληματικά δάνεια από όλες τις κατηγορίες χορηγήσεων, καθώς και ανεξασφάλιστα δάνεια ονομαστικής αξίας 1 δισ. ευρώ.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ