Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 16-Απρ-2020 11:08

  ΣΙΔΜΑ: Ολοκληρώθηκε το MoU με Μπήτρο

  ΣΙΔΜΑ: Ολοκληρώθηκε το MoU με Μπήτρο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Την πραγματοποίηση του εταιρικού μετασχηματισμού μέσω αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, προβλέπει το μνημόνιο κατανόησης που ολοκληρώθηκε μεταξύ της ΣΙΔΜΑ και της Μπήτρος, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ΣΙΔΜΑ. Ως γνωστόν οι δύο εταιρείες έχουν καταλήξει σε συμφωνία για την απορρόφηση από τη ΣΙΔΜΑ του λειτουργικού κομματιού της Μπήτρος. 

  Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΣΙΔΜΑ υπεγράφη ιδιωτικό συμφωνητικό τροποποίησης του από 8/5/2019 Μνημονίου Συμφωνίας Πλαισίου (MoU) μεταξύ της ΣΙΔΜΑ, της ΜΠΗΤΡΟΣ ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΚΗ Α.Ε.Β.Ε. (αμφότερες οι Πιστούχοι), των βασικών μετόχων αμφοτέρων των Πιστούχων και των τραπεζών ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, ALPHA ΤΡΑΠΕΖΑ, EUROBANK ERGASIAS, ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΤΤΙΚΗΣ και των εταιρειών ειδικού σκοπού PIRAEUS SNF DAC εκπροσωπούμενη από την INTRUM HELLAS Α.Ε.Δ.Α.Δ.Π. και CAIRO NO.3 εκπροσωπούμενη από την EUROBANK ERGASIAS (οι Πιστωτές). Δυνάμει του ανωτέρω συμφωνητικού τροποποίησης του MoU, συμφωνήθηκε η πραγματοποίηση του εταιρικού μετασχηματισμού δια της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της ΣΙΔΜΑ Α.Ε. με εισφορά στοιχείων του ενεργητικού και του παθητικού που αφορούν στην εμπορία και επεξεργασία χαλυβουργικών προϊόντων της ΜΠΗΤΡΟΣ ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΚΗ Α.Ε.Β.Ε., αντί της αρχικά συμφωνηθείσας απόσχισης κλάδου εμπορίας χαλυβουργικών προϊόντων και απορρόφησης του κλάδου αυτού από τη ΣΙΔΜΑ. 

  Περαιτέρω, σύμφωνα με την τροποποίηση του MoU η αναχρηματοδότηση των δανειακών υποχρεώσεων των Πιστούχων καθώς και ο εταιρικός μετασχηματισμός, όπως περιγράφεται ανωτέρω, θα πραγματοποιηθούν με βάση τους όρους που περιέχονται στην από 15/04/2020 τελική πρόταση λειτουργικής και χρηματοοικονομικής αναδιάρθρωσης που υπεβλήθη από τους Πιστωτές. Επιπλέον, υπό συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις, η περίοδος αναστολής καταβολής δόσεων κεφαλαίου από τη ΣΙΔΜΑ Α.Ε. μετατέθηκε έως την 30.06.2020 ή όποια μεταγενέστερη ημερομηνία τυχόν συμφωνηθεί. Ομοίως, παρατάθηκε η διάρκεια ισχύος του MoU μέχρι την 30.06.2020 ή μέχρι την ημερομηνία αναχρηματοδότησης των Πιστούχων, όποια εκ των δύο ανωτέρω ημερομηνιών προηγηθεί. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ