Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 10-Απρ-2020 10:06

  Βαρύς ο λογαριασμός για την AS Company λόγω πανδημίας

  Βαρύς ο λογαριασμός για την AS Company λόγω πανδημίας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  της Αλεξάνδρας Γκίτση

  Βαρύς, εκτιμάται ότι θα είναι, ο λογαριασμός για την AS Company λόγω της πανδημίας. Η διοίκηση, της εισηγμένης στο ΧΑ εταιρείας παιγνιδιών, εκτιμά πως η αρνητική επίδραση στις πωλήσεις θα κυμανθεί στα επίπεδα του -30% σε ετήσια βάση, υπό την προϋπόθεση ότι η διάρκεια των έκτακτων μέτρων (κλειστά τα καταστήματα λιανικής) δεν υπερβεί τις 10 εβδομάδες. 

  Ήδη από τις αρχές Μαρτίου καταγράφεται αντιστροφή της βελτιωμένης πορείας που εμφάνιζε το πρώτο δίμηνο του έτους όπου οι πωλήσεις της κατέγραψαν ανάπτυξη 15% σε ενοποιημένη βάση. Όσον αφορά στις επενδύσεις των διαθεσίμων της, η σημερινή επίδραση στο σύνολο του χαρτοφυλακίου κυμαίνεται στα επίπεδα του -8%.

  Σχετικά με τις επιταγές, η πλειοψηφία των πελατών της έχει τηρήσει το συμφωνηθέντα χρόνο αποπληρωμής τους, αναφέρει η διοίκησή της στην οικονομική έκθεση για τη χρήση του 2019. Η μη έγκαιρη πληρωμή αξιογράφων με λήξη τον Απρίλιο και τον Μάιο θα έχει αντίκτυπο στις ταμειακές ροές αλλά δεν θα επηρεάσει τη χρηματοοικονομική της θέση, αναφέρεται σε άλλο σημείο της οικονομικής έκθεσης.

  Παρά την επικρατούσα αβεβαιότητα, η διοίκηση της AS Company πιστεύει ότι ακόμα και σε ακραία δυσμενή σενάρια, η εταιρεία βρίσκεται σε θέση να αντεπεξέλθει στην κρίση λόγω της ρευστότητας της –στις 31 Μαρτίου ήταν 13 εκατ. ευρώ-, δεν υφίσταται τραπεζικός δανεισμός ενώ υφίστανται διαθέσιμα πιστωτικά όρια που μπορεί να χρησιμοποιηθούν σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο, σημειώνει.

  Αναφορικά με τους προμηθευτές της εκτιμά ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα προμήθειας των εμπορευμάτων. Το 69,9% της αξίας των εμπορευμάτων προέρχονται από τις αγορές της Κίνας, του Hong Kong και της Ινδίας.

  Την περσινή χρονιά ο τζίρος του ομίλου μειώθηκε κατά 13,7% στα 23,3 εκατ. ευρώ. Μέρος αυτής της απώλειας οφείλεται και στα 374 χιλ. ευρώ που "χάθηκαν” από το κλείσιμο των τεσσάρων καταστημάτων λιανικής στην Ελλάδα την 31η Ιουλίου του 2019.

  Τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν σε 4,185 εκατ. ευρώ μειωμένα κατά 6,9% ενώ τα κέρδη μετά φόρων υποχώρησαν πέρυσι στα 3,098 εκατ. ευρώ έναντι 3,201 εκατ. ευρώ (-3,2%). Το 2019, οι ταμειακές ροές από λειτουργικές δραστηριότητες σε επίπεδο ομίλου διαμορφώθηκαν σε 3,081 εκατ. ευρώ σημειώνοντας μείωση -39,7%, ενώ το σύνολο των ταμειακών διαθεσίμων και επενδύσεων, σε ενοποιημένο επίπεδο ανήλθε σε 16,3 εκατ. ευρώ έναντι 13,728 εκατ. ευρώ.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ