Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 08-Απρ-2020 14:00

  Τι συζήτησε η Alpha Bank σε τηλεδιάσκεψη με επενδυτές - πιθανές αλλαγές στο Galaxy

  Τι συζήτησε η Alpha Bank σε τηλεδιάσκεψη με επενδυτές - πιθανές αλλαγές στο Galaxy
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Ελευθερίας Κούρταλη

  Τηλεδιάσκεψη με επενδυτές είχε χθες η διοίκηση της Alpha Bank την οποία και διοργάνωσε η JP Morgan, με το βασικό θέμα της συζήτησης να κινείται γύρω από τον αντίκτυπο της πανδημίας, ενώ η πρόοδος σχετικά με το σχέδιο Galaxy βρέθηκε επίσης στο "τραπέζι".

  Το μήνυμα της διοίκησης ήταν ενθαρρυντικό και ισχυρό και αν και η JP Morgan θεωρεί ότι η κρίση που έχει προκαλέσει η πανδημία σίγουρα θα επιβαρύνει τη διαδικασία προόδου στα σχέδια τόσο της Alpha Bank όσο και των υπολοίπων ελληνικών τραπεζών, οι αποφασιστικές κινήσεις στις οποίες έχουν προχωρήσει οι ευρωπαϊκές και οι ελληνικές αρχές (το πακέτο μέτρων της ΕΚΤ καθώς και τα δημοσιονομικά μέτρα της κυβέρνησης), θα περιορίσουν τον αρνητικό αντίκτυπο, με τις εκτιμήσεις να μιλούν για μία ανάκαμψη τύπου V στην ελληνική οικονομία.

  Το νέο guidance της διοίκησης της Alpha Bank για το 2020 βλέπει έναν σχετικά περιορισμένο αντίκτυπο στα προ προβλέψεων λειτουργικά κέρδη, ωστόσο το κόστος κινδύνου παραμένει η βασική αβεβαιότητα. 

  Στο χαρτοφυλάκιο χορηγήσεων της συστημικής τράπεζας, η συνολική έκθεση σε επηρεαζόμενες από την κρίση καθώς και σε ΜμΕ ανέρχεται στα 4,4 δισ. ευρώ (9% των ακαθάριστων δανείων), εκ των οποίων 1,5 δισ. ευρώ αφορούν τον κλάδο της φιλοξενίας.

  Το σχέδιο Galaxy παραμένει στο επίκεντρο στρατηγικής της τράπεζας, αλλά το σχήμα του ίσως αλλάξει. Η διοίκηση τόνισε ότι η πρώτη φάση του σχεδίου ήταν επιτυχημένη, προσελκύοντας ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον και ελπίζει ότι οι συνεχιζόμενες προπαρασκευαστικές εργασίες θα επιτρέψουν μια ταχύτερη εκτέλεση του σχεδίου όταν οι συνθήκες στην αγορά ομαλοποιηθούν. Προς το παρόν, το βασικό σενάριο παραμένει ότι η συναλλαγή θα ξεκινήσει ξανά στο β΄εξάμηνο του έτους. Η διοίκηση σχολίασε επίσης ότι η τράπεζα θα μπορούσε να σκεφτεί πιθανή επανεξέταση ή αλλαγή του μεγέθους των 12 δισ. ευρώ της τιτλοποίησης, π.χ. με την εκτέλεση ορισμένων τμημάτων του χαρτοφυλακίου φέτος και τα υπόλοιπα το επόμενο έτος.

  Όπως τονίζει η JP Morgan, oι μετοχές της Alpha Bank διαπραγματεύονται με δείκτη τιμής προς λογιστική αξία στο 0.2x για το 2020 και δείκτη P/Ε στο 5,5x μετά από πτώση της τάξης του 65% από τις αρχές του έτους, ανάλογη με την πτώση στις υπόλοιπες ελληνικές συστημικές τράπεζες. Η JP Morgan τονίζει πως διατηρεί την σύσταση overweight για την Alpha Bank με τιμή-στόχο τα 2,5 ευρώ.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ