Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 08-Απρ-2020 07:43

  Ανάπτυξη 15% για τη μητρική της ΑΒ στο α΄ τρίμηνο

  Ανάπτυξη 15% για τη μητρική της ΑΒ στο α΄ τρίμηνο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Αλεξάνδρας Γκίτση

  Για ισχυρή ανάπτυξη 15% των πωλήσεών του το πρώτο τρίμηνο του 2020, κάνει λόγο ο μητρικός όμιλος της ΑΒ Βασιλόπουλος, Ahold Delhaize στην πρώτη ενημέρωση των επενδυτών. Τα επίσημα στοιχεία για την πορεία των αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου θα γνωστοποιηθούν στις 7 Μαΐου είπε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Frans Muller, ο οποίος δήλωσε πως: "λόγω του COVID-19, η ζήτηση στο πολυκαναλικό δίκτυο στις ΗΠΑ και την Ευρώπη αυξήθηκε σημαντικά κατά το πρώτο τρίμηνο. Ως αποτέλεσμα, αναμένουμε αύξηση του καθαρού κύκλου εργασιών του ομίλου κατά 15% περίπου το πρώτο τρίμηνο, ή 13% σε σταθερή συναλλαγματική βάση. Η συγκρίσιμη αύξηση των πωλήσεων εκτός της βενζίνης αναμένεται να είναι περίπου 14% στις ΗΠΑ και 10% στην Ευρώπη".

  "Στις Η.Π.Α οι πελάτες ξεκίνησαν την αποθεματοποίηση τον Μάρτιο και κατεγράφη αύξηση 34% στις συγκρίσιμες πωλήσεις, εξαιρουμένης της βενζίνης τον εν λόγω μήνα. Στην Ευρώπη, η αποθεματοποίηση ξεκίνησε από τα τέλη Φεβρουαρίου και επιταχύνθηκε τον Μάρτιο. Οι συγκρίσιμες πωλήσεις στην Ευρώπη, εκτός της βενζίνης, αυξήθηκαν περίπου κατά 16% τον Μάρτιο" ανέφερε.

  Εκτός από τις πωλήσεις, ανοδικά κινήθηκε και το λειτουργικό περιθώριο κέρδους ενώ όσον αφορά τις προοπτικές για το 2020, ο Frans Muller δήλωσε: "Το COVID-19 έχει δημιουργήσει αβεβαιότητα για τις προοπτικές του 2020 και είναι πολύ νωρίς για να πούμε πώς αυτό θα επηρεάσει τελικά τις μεγάλες τοπικές μάρκες μας και τις κοινότητες που εξυπηρετούν. Παρόλο που συνεχίσαμε να έχουμε υψηλότερο ρυθμό αύξησης των πωλήσεων μέχρι το τέλος Μαρτίου, υπάρχει αυξημένη αβεβαιότητα στις πωλήσεις κατά τη διάρκεια του έτους”.

  Και συμπλήρωσε "δεν είναι πιθανό να διατηρήσουμε το επίπεδο του λειτουργικού περιθωρίου κέρδους που παρατηρήθηκε στο πρώτο τρίμηνο. Παρόλα αυτά, διατηρούμε τις προοπτικές μας για ολόκληρο το έτος, ότι θα ευθυγραμμιστεί σε γενικές γραμμές με το 2019. Συνεχίζουμε να αναμένουμε την αύξηση κερδών ανά μετοχή στο μεσαίο μονοψήφιο εύρος για το έτος". Σχετικά με τις ελεύθερες ταμειακές ροές, όπως είπε, αυτές θα υπερβούν τα 1,5 δισ. ευρώ, ενώ για τη ρευστότητα σημείωσε ότι παραμένει ισχυρή. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ