Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 07-Απρ-2020 08:33

  Πώς η Eurobank κάνει e-shop τα μαγαζιά της γειτονιάς

  Πώς η Eurobank κάνει e-shop τα μαγαζιά της γειτονιάς
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  της Νένας Μαλλιάρα

  Τις ραγδαίες αλλαγές στον τρόπο των συναλλαγών και πληρωμών που φέρνει η καραντίνα για τον κορονοϊό και οι οποίες θα παραμείνουν στην καθημερινότητά μας και μετά την πάροδο της πανδημικής κρίσης, σηματοδοτεί η Eurobank με την πρωτοποριακή υπηρεσία της, Eurobank Payment Link.

  Η νέα υπηρεσία δίνει λύση στους χιλιάδες μικρούς επιχειρηματίες που διατηρούν τα μαγαζιά της γειτονιάς και οι οποίοι δεν μπορούν να μετατρέψουν την επιχείρησή τους σε ηλεκτρονική εν μια νυκτί για να ανταποκριθούν στις ανάγκες εξ αποστάσεως εξυπηρέτησης της πελατείας τους.

  Τι προσφέρει η υπηρεσία Payment Link της Eurobank; Υποστηρίζει την πληρωμή παραγγελιών όχι μόνο online αλλά και μέσω τηλεφώνου (με SMS) ή email, επιτρέπει στον καταναλωτή να πληρώνει με την κάρτα του, αφού έχει λάβει την παραγγελία τηλεφωνικά ή ηλεκτρονικά, και χωρίς η επιχείρηση  να διαθέτει POS (ή ασύρματο POS)  ή website. Με πολύ απλά λόγια, ο φούρνος, το μανάβικο, το κρεοπωλείο, το μίνι μάρκετ, το φαρμακείο της γειτονιάς θα μπορούν να δέχονται παραγγελίες από το τηλέφωνο ή ηλεκτρονικά και να πληρώνονται απευθείας με πίστωση στον λογαριασμό τους, σαν να είχαν e-shop.

  Και δεν είναι μόνο η πώληση προϊόντων για την οποία μπορεί να εφαρμοστεί η υπηρεσία Eurobank Payment Link, αλλά και η πώληση υπηρεσιών (π.χ. ένα γυμναστήριο που μπορεί  να προσφέρει online μαθήματα στους πελάτες του για να γυμνάζονται και από το σπίτι, μπορεί να δέχεται πληρωμές με το Eurobank Payment Link. 

  Πώς λειτουργεί και ποιους αφορά 

  Εξηγώντας στο Capital.gr πώς λειτουργεί στην πράξη η νέα, πρωτοποριακή υπηρεσία της Eurobank, αρμόδια στελέχη της Τράπεζας αναφέρουν: 

  Ας υποθέσουμε ότι είστε ιδιοκτήτης ενός φαρμακείου. Αρκετοί από τους πελάτες σας επισκέπτονται σε εβδομαδιαία βάση ώστε να προμηθευτούν μια σειρά προϊόντων, όπως αντισηπτικά, μάσκες προστασίας, συμπληρώματα διατροφής όπως βιταμίνες και άλλα προϊόντα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Για την διευκόλυνση και την  ασφάλειά τους έχετε επιλέξει να κάνετε παράδοση κατ' οίκον για τα προϊόντα αυτά. Δεν έχετε e-shop. Θέλετε να παρέχετε στους πελάτες έναν ασφαλή, γρήγορο και εύκολο online τρόπο πληρωμής με κάρτα. (Σημειώνεται ότι η υπηρεσία αυτή δεν μπορεί να έχει εφαρμογή στην πώληση φαρμάκων λόγω περιορισμού από την εθνική νομοθεσία που ορίζει ότι η πώληση φαρμακευτικών σκευασμάτων γίνεται μόνο με φυσική παρουσία, για ευνόητους λόγους, δεδομένου ότι κανείς ούτε και ο νομοθέτης θα μπορούσε να προβλέψει συνθήκες όπως αυτές που διαμόρφωσε ο Covid 19). 

  Με το Payment Link της Eurobank μπορείτε να δέχεστε απρόσκοπτα τις παραγγελίες  από τους πελάτες σας,  συμπληρώνοντας τα στοιχεία τους στην πλατφόρμα που έχει ετοιμάσει η τράπεζα.

  Στη συνέχεια στέλνετε στον πελάτη με email το link ώστε να ολοκληρώσει τις αγορές του online σε ένα περιβάλλον ασφαλές από την τράπεζα όσον αφορά τις συναλλαγές του. Το πρωτοποριακό στοιχείο της υπηρεσίας είναι πως η εφαρμογή της είναι τόσο απλή που μπορεί να γίνει και από το τηλέφωνο ή ακόμα και μέσω των social media.

  Όπως αναφέρουν τα αρμόδια στελέχη της Eurobank, η νέα υπηρεσία σχεδιάστηκε ειδικά για τα μαγαζιά της γειτονιάς που δεν έχουν e-shop, ώστε να μπορούν να δέχονται παραγγελίες από το τηλέφωνο και να πληρώνονται απευθείας με πίστωση στον λογαριασμό τους. Προϋπόθεση είναι ο επαγγελματίας που υιοθετεί την υπηρεσία να διαθέτει λογαριασμό όψεως στην Eurobank, αλλά ακόμα και αν δεν διαθέτει, μπορεί να ανοίξει σε ένα τραπεζικό κατάστημα της περιοχής του, πολύ εύκολα. 

  Τι προσφέρει

  Με τη νέα υπηρεσία, μεγάλος αριθμός μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο λιανικό εμπόριο, θα μπορούν να διευκολύνουν τις εξ αποστάσεως πωλήσεις τους. Η υπηρεσία είναι απλή και εύχρηστη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από οποιαδήποτε επιχείρηση ως ένα νέο κανάλι συναλλαγών, αποτελώντας μια ασφαλή και αξιόπιστη λύση για την εξ’ αποστάσεως (ανέπαφη) αποδοχή πληρωμών με κάρτα, και μάλιστα χωρίς τον περιορισμό του ορίου ανέπαφων συναλλαγών των 50 ευρώ.

  Κάνοντας χρήση της Eurobank Payment Link, επιχειρήσεις που διαθέτουν πρόσβαση στο διαδίκτυο από τον υπολογιστή, το κινητό ή το τάμπλετ τους, θα μπορούν να διεκπεραιώνουν εξ αποστάσεως παραγγελίες αποστέλλοντας στους πελάτες τους την εντολή πληρωμής με μήνυμα στο κινητό ή email. Συγκεκριμένα θα έχουν την δυνατότητα για:

  - Εξ αποστάσεως αποδοχή online πληρωμών με κάρτα οποιασδήποτε τράπεζας από τους πελάτες τους, κατόπιν παραγγελίας μέσω τηλεφώνου, email ή άλλου μέσου. Η υπηρεσία υποστηρίζει επίσης αγορές με δόσεις, επιστροφές και ακυρώσεις ενώ η επιχείρηση έχει τη δυνατότητα να ρυθμίσει επαναλαμβανόμενες πληρωμές (π.χ. μηνιαίες συνδρομές).

  - Μια γρήγορη και απλή διαδικασία πληρωμής με τη δημιουργία ενός link με αίτημα πληρωμής μέσα από την πλατφόρμα ePOS της Eurobank, συμπληρώνοντας τα στοιχεία του πελάτη και της συναλλαγής. Η αποστολή του link γίνεται από την επιχείρηση προς τον πελάτη με όποιο τρόπο επιλέγει (email, SMS κ.ά.) και οι πελάτες πραγματοποιούν την πληρωμή online με την κάρτα τους, σε απολύτως ασφαλές περιβάλλον και με την απαραίτητη προστασία δεδομένων. Tο Eurobank Payment Link είναι πλήρως εναρμονισμένο με τα τελευταία πρωτόκολλα ασφαλείας του e-commerce (3D secure / Strong Customer Authentication), παρέχοντας έτσι άλλο ένα μέσο για ασφαλείς εξ αποστάσεως πληρωμές με κάρτα.

  - Άμεση πίστωση εισπράξεων καθώς οι επιχειρήσεις θα μπορούν να δουν τα χρήματα στον λογαριασμό όψεως τους, στην Eurobank, την επόμενη εργάσιμη από την ημέρα πληρωμής.

  Έξαρση στις υπηρεσίες e-banking

  Η νέα υπηρεσία της Eurobank έρχεται ως συνέχεια της αυξημένης ζήτησης για ψηφιακές συναλλαγές που έφερε η πανδημία του κορονοϊού. Τα στοιχεία που δίνουν τα στελέχη της Eurobank στο Capital.gr για την έξαρση του e-banking τον Μάρτιο είναι εντυπωσιακά.

  Αναφορικά με την αναζήτηση στο eurobank.gr:
  50% αύξηση επισκεψιμότητας στην digital  φόρμα επικοινωνίας.
   Αύξηση 6.000% στο περιεχόμενο "Πώς αποκτάτε online κωδικούς σύνδεσης"
  Αύξηση 4.800% στο περιεχόμενο " Έλεγχος των οικονομικών σας στην Eurobank και σε άλλες τράπεζες (Account Aggregation)

  Αναφορικά με τα Digital Channels –Χρήση: 
  Διπλασιασμός του συνόλου των νέων εγγραφών των πελατών, σε σχέση με την κανονική ροή. Από τις 28/3 και ύστερα τριπλασιασμός στο ρυθμό νέων εγγραφών και ενεργοποιήσεων (πελάτες που είχαν κωδικούς και δεν τους είχαν ενεργοποιήσει ή είχαν καιρό να τους χρησιμοποιήσουν).
  +150% αύξηση στο Digital OnBoarding νέων χρηστών. Ειδικά ο ρυθμός εγγραφών που έρχεται μέσω Remote Digital Onboarding τις τελευταίες μέρες, έχει σχεδόν οκταπλασιαστεί σε σχέση με την κανονική ροή πριν την πανδημία.

  Αναφορικά με τις Digital Συναλλαγές: 
  Αύξηση στο eBanking κατά 40% σε χρήστες (σε σχέση με τον Μάρτιο του 2019)
  Eurobank mobile app  αύξηση κατά 60% στους χρήστες
  80% αύξηση στις συναλλαγές (αφορά σε μεταφορές, εμβάσματα, πληρωμές) μέσω mobile app την τελευταία μέρα του Μαρτίου σε σχέση με την 31η Μαρτίου 2019
  Αύξηση 20% των συναλλαγών του ebanking την τελευταία μέρα του Μαρτίου σε σχέση με την 31η Μαρτίου 2019

  Αναφορικά με την υπηρεσία V-Banking για επιχειρήσεις: 
  Οnboarding 1.600 νέων επιχειρήσεων σε διάστημα 20 ημερών
  100% αύξηση  των ημερήσιων επαφών ανά VRM
  100% αύξηση νέων πελατών που πραγματοποιούν το πρώτο τους video call
  Τριπλασιασμός του αριθμού των πελατών που από μόνοι τους υποβάλουν φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος για ένταξη στην υπηρεσία μας
   
  Εκτός του e-banking και mobile banking η Eurobank προσφέρει επίσης ηλεκτρονικά δυνατότητες:
  Remote Digital Onboarding, ώστε οι πελάτες να μπορέσουν να αποκτήσουν πρόσβαση στα κανάλια eBanking & Eurobank mobile app
  Cards Control (έλεγχος καρτών από το κινητό), ώστε ο πελάτης να διαχειρίζεται δωρεάν τις λειτουργίες των καρτών του απευθείας από το κινητό του, χωρίς να χρειάζεται να πάει σε κατάστημα.
   
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ