Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 06-Απρ-2020 10:38

  Έφοδο και στη Γενική Ταχυδρομική από το υπ. Ανάπτυξης

  Έφοδο και στη Γενική Ταχυδρομική από το υπ. Ανάπτυξης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 12:14

  της Αλεξάνδρας Γκίτση

  Έφοδο στη Γενική Ταχυδρομική, μετά από αυτή που είχε γίνει στην ACS, πραγματοποιεί αυτή την ώρα κλιμάκιο της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου του υπουργείου Ανάπτυξης.

  Πηγές με γνώση ανέφεραν ότι και η Γενική Ταχυδρομική έχει προχωρήσει σε αυξήσεις 20% στα τιμολόγιά της ενώ η έφοδος αποφασίσθηκε μετά από καταγγελίες που έγιναν στις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου Ανάπτυξης και της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή. Ο έλεγχος πραγματοποιείται στα γραφεία της Γενικής Ταχυδρομικής στου Ρέντη.

  Σειρά θα πάρουν και οι υπόλοιπες εταιρείες ταχυμεταφορών όπως ανέφεραν στο Capital.gr πηγές του υπουργείου Ανάπτυξης, οι οποίες σημείωσαν ότι θα εξετασθεί εάν υπάρχει εναρμονισμένη πρακτική.

  H έφοδος από κλιμάκιο του υπουργείου Ανάπτυξης την περασμένη Παρασκευή στην ACS είχε άμεσο αποτέλεσμα. Η ACS Courier θυγατρική εταιρεία του ομίλου Quest, μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε στην αγορά και την παρέμβαση της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης, πήρε πίσω τις αυξήσεις.

  Ενώ σήμερα έκανε γνωστό πως θα επιδοτήσει με €0,45 ανά αποστολή τις ανεξάρτητες επιχειρήσεις-καταστήματά της, ώστε να πραγματοποιήσουν άμεσα τις απαραίτητες επενδύσεις σε πρόσθετο προσωπικό, αποθηκευτικούς χώρους, μεταφορικά μέσα κλπ.

  Το δίκτυο των αντιπροσώπων της ACS, αποτελείται από ανεξάρτητες μικρές επιχειρήσεις με 270 καταστήματα πανελλαδικά. Το συγκεκριμένο δίκτυο σύμφωνα με την ACS καταγράφει αυξημένη ζήτηση, άνω του 60% σε παραδόσεις ηλεκτρονικών αγορών κατ’ οίκον, ελλείψεις προσωπικού κατά 20% λόγω των μέτρων προστασίας της υγείας και των έκτακτων μέτρων αποφυγής συγχρωτισμού, τόσο στα κέντρα διαλογής, όσο και στα καταστήματά της.

   

   

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ