Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 04-Απρ-2020 21:15

  Eurobank: Νέα εφαρμογή και οδηγίες για τις επιταγές

  Eurobank: Νέα εφαρμογή και οδηγίες για τις επιταγές
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Νένας Μαλλιάρα

  Μία νέα εφαρμογή για τους εκδότες επιταγών έθεσε στην υπηρεσία των πελατών της η Eurobank από το βράδυ της Παρασκευής 3 Απριλίου και μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου είχαν κάνει χρήση περισσότεροι από 100 εταιρικοί πελάτες (νομικά πρόσωπα) και περίπου 70 ιδιώτες.

  Για τις επιχειρήσεις που έχουν εκδώσει επιταγές και πλήττονται από την κρίση λόγω Covid-19, η νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου Α' 75/30.03.2020 προσφέρει ευνοϊκές ρυθμίσεις. Τους δίνει τη δυνατότητα να αναστείλουν την πληρωμή των επιταγών για 75 ημέρες από την ημερομηνία έκδοσής τους. Αρκεί να το δηλώσουν στην τράπεζά τους.

  Η δήλωση προστασίας επιταγών που συνδέονται με λογαριασμούς Eurobank γίνεται μέσα από το e-Banking για επιχειρήσεις. 

  Παράταση προθεσμίας πληρωμής επιταγών

  Οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε κλάδους που έχουν πληγεί μπορούν να αναστείλουν την προθεσμία πληρωμής των επιταγών που έχουν εκδώσει με προθεσμία εμφάνισης και πληρωμής από 31.03.2020 μέχρι και 31.05.2020.
  Συγκεκριμένα, μπορούν να παρατείνουν την προθεσμία πληρωμής των επιταγών τους για 75 ημέρες από την ημερομηνία έκδοσής τους.

  Για να παρατείνει μια επιχείρηση την προθεσμία πληρωμής των επιταγών της, πρέπει να το δηλώσει στην τράπεζά της.

  Για επιταγές που συνδέονται με λογαριασμούς Eurobank, η δήλωση γίνεται ηλεκτρονικά μέσα από το e-Banking για επιχειρήσεις (από 04.04.2020) ή σε κατάστημα της Eurobank. Η επιχείρηση μπορεί να επιλέξει να παρατείνει την προθεσμία πληρωμής για: 

  -Συγκεκριμένες επιταγές
  -Το σύνολο των επιταγών της

  Βήμα-βήμα η διαδικασία

  Από 04.04.2020 η διαδικασία θα γίνεται και ηλεκτρονικά μέσα από το e-Banking για επιχειρήσεις:

  Συνδεθείτε στο e-Banking και επιλέξτε τις επιταγές που θέλετε να παραταθεί η προθεσμία πληρωμής τους.

  Εάν συνδέεστε στο νέο e-Banking:

  Στην Αρχική σελίδα επιλέξτε τον λογαριασμό σας που συνδέεται με το καρνέ επιταγών σας.

  Για να δείτε την κατάσταση, το ποσό και άλλα στοιχεία των επιταγών που έχετε εκδώσει, επιλέξτε να δείτε αναλυτικά τα στοιχεία του λογαριασμού σας:

  ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΪΟΝΤΑ > ΚΑΡΝΕ ΕΠΙΤΑΓΩΝ > Προβολή

  Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα φίλτρα αναζήτησης για να εντοπίσετε τις επιταγές που σας ενδιαφέρουν.

  Επιλέξτε μία-μία τις επιταγές που θέλετε να παραταθεί η προθεσμία πληρωμής τους. Βάζετε μόνο το ποσό και την ημερομηνία έκδοσης της επιταγής για να εκτελέσετε την ενέργεια.

  Εάν συνδέεστε στο παλιό e-Banking:

  Για να δείτε την κατάσταση, το ποσό και άλλα στοιχεία των επιταγών που έχετε εκδώσει, επιλέξτε:

  Ταμειακή Διαχείριση > Επιταγές > Κατάσταση Εκδοθεισών Επιταγών

  Επιλέξτε μία-μία τις επιταγές που θέλετε να παραταθεί η προθεσμία πληρωμής τους. Βάζετε μόνο το ποσό και την ημερομηνία έκδοσης της επιταγής για να εκτελέσετε την ενέργεια.

  Δεν έχετε κωδικούς e-Banking;

  Εάν είστε ελεύθερος επαγγελματίας ή έχετε ατομική επιχείρηση, αποκτήστε online κωδικούς e-Banking από τον υπολογιστή ή το κινητό σας.

  Αρκεί να είστε πελάτης Eurobank, να έχετε δηλώσει τον αριθμό κινητού σας και να έχετε ενεργή χρεωστική ή πιστωτική κάρτα Eurobank στο όνομά σας. Οι κωδικοί σας εκδίδονται online εκείνη τη στιγμή.

  Εάν είστε νομικό πρόσωπο, για να αποκτήσετε κωδικούς e-Banking για επιχειρήσεις, είναι απαραίτητο να επικοινωνήσετε με τον Relationship Manager που σας εξυπηρετεί ή να έρθετε σε ένα κατάστημά μας.

  Εάν για οποιονδήποτε λόγο δεν μπορείτε να εξυπηρετηθείτε ηλεκτρονικά από το e-Banking για να παρατείνετε την προθεσμία πληρωμής των επιταγών σας, σύμφωνα με όσα ορίζει η νέα ΠΝΠ, ελάτε σε ένα κατάστημα Eurobank ή ενημερωθείτε από τον Relationship Manager που σας εξυπηρετεί.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ