Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 01-Απρ-2020 18:18

  Τι αναφέρει ο Κ. Μαλαματίνας για την αναστολή της παραγωγικής δραστηριότητας της Οινοποιίας

  Τι αναφέρει ο Κ. Μαλαματίνας για την αναστολή της παραγωγικής δραστηριότητας της Οινοποιίας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Επιστολή προς τους συνεργάτες της Οινοποιίας Μαλαματίνα με τους οποίους τους ενημερώνει την απόφαση της διοίκησης να προχωρήσει σε αναστολή της παραγωγικής δραστηριότητας απέστειλε στις 30 Μαρτίου ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Κωνσταντίνος Μαλαματίνας.

  Ο κ. Μαλαματίνας στην επιστολή του αναφέρει τα εξής: "Λαμβάνοντας υπόψη τις επικρατούσες δυσμενείς, λόγω επιδημίας συνθήκες, που διαμορφώνονται καθημερινά και με αποκλειστικό γνώμονα την προστασία της υγείας των εργαζομένων αφενός και αφετέρου τις ανάγκες τροφοδοσίας της αγοράς τροφίμων και ποτών, αφού προγραμματίσαμε και αποθεματοποιήσαμε  έγκαιρα επαρκείς ποσότητες προϊόντων, οι οποίες μπορούν να εξασφαλίσουν την όποια ζήτηση μπορεί να διαμορφωθεί τόσο στην εσωτερική αγορά όσο και στις αγορές του εξωτερικού, αποφασίσαμε και  αναστέλλουμε από σήμερα τη λειτουργία της επιχείρησης για όσο διάστημα κριθεί από τις αρμόδιες αρχές αναγκαία η συνέχιση της τήρησης των μέτρων που θεσμοθετήθηκαν”.

  Και συνεχίζει "για το διάστημα αυτό η επιχείρηση θα λειτουργεί με επαρκές προσωπικό ασφαλείας, το οποίο θα μπορεί να καλύψει όλες τις τρέχουσες υποχρεώσεις τόσο εσωτερικά και με εξ αποστάσεως εργασία, όσο και σε σχέση με τους πελάτες και προμηθευτές της και τις ανάγκες ομαλής τροφοδοσίας και θα επαγρυπνούμε για να προσαρμοστούμε  και να ανταποκριθούμε γρήγορα σε όποιες νέες συνθήκες διαμορφωθούν”.

  Και καταλήγει ο κ. Μαλαματίνας: "με την προσπάθεια όλων μας θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε όλοι την δύσκολη αυτή κατάσταση”.

  Η Οινοποιία, η οποία σήμερα απασχολεί 87 άτομα προσωπικό, θα θέσει σε διαθεσιμότητα τα 63 άτομα που εργάζονται στην παραγωγή ενώ θα παραμείνει προσωπικό ασφαλείας που απασχολείται κυρίως στις διοικητικές της υπηρεσίες. Η απόφαση αυτή της Οινοποιίας η οποία στη χρήση του 2019 εμφάνισε EBITDA 400.000 ευρώ συνδέεται, όπως ανέφεραν πηγές της εταιρείας, με την πτώση κατά 80% των πωλήσεών της στο χονδρεμπόριο, με την υποχώρηση του τζίρου της στα σούπερ μάρκετ η οποία αγγίζει το 16% και με τη μείωση κατά 15% που καταγράφουν οι εξαγωγές της.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ