Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 26-Μαρ-2020 16:09

  Ολοκληρώνεται το carve – out της Eurobank μετά την πώληση της FPS στην doValue

  Ολοκληρώνεται το carve – out της Eurobank μετά την πώληση της FPS στην doValue
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Νένας Μαλλιάρα

  Μετά την ολοκλήρωση του deal του εταιρικού μετασχηματισμού της Eurobank που ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 23 Μαρτίου, ολοταχώς προχωρούν οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση του λειτουργικού σκέλους της απόσχισης των δραστηριοτήτων NPLs (carve – out) της Τράπεζας. Η απόσχιση αυτή έχει συντελεσθεί με "μοχλό" την πώληση της FPS (εταιρείας διαχείρισης απαιτήσεων της Eurobank) στην ιταλική doValue.

  Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Capital.gr, η πλειοψηφία των εργαζομένων της Eurobank έχει ήδη μετακινηθεί στη νέα εταιρεία που θα αναλάβει τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων που διαχειριζόταν η FPS, καθώς και των μη εξυπηρετούμενων δανείων της Τράπεζας. Όπως είχε γράψει το Capital.gr, οι περίπου 1.000 εργαζόμενοι (600 της FPS και 400 της μονάδας Troubled Assets Group της Eurobank) που μεταφέρονται στην doValue, έχουν εξασφαλίσει πλήρως τα εργασιακά τους δικαιώματα, ενώ οι εργαζόμενοι της Eurobank έλαβαν επιπλέον ισχυρό οικονομικό κίνητρο 10 μηνιαίων μισθών (μικτοί και αφορολόγητοι με ελάχιστο τα 25.000 ευρώ) για να ενταχθούν στην FPS. 

  Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, μέσα στο επόμενο δεκαήμερο θα παραιτηθούν από τις θέσεις τους στη Eurobank και οι κύριοι Θεόδωρος Καλαντώνης (Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος) και Αναστάσιος Πανούσης (Γενικός Διευθυντής Διαχείρισης Προβληματικών Δανείων και Διευθύνων Σύμβουλος της FPS), αναλαμβάνοντας, από τις 6 Απριλίου, θέσεις Εκτελεστικού Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου, αντίστοιχα, στη νέα εταιρεία.

  H FPS,  η οποία διαχειρίζεται σήμερα μη εξυπηρετούμενα δάνεια 23 δισ. ευρώ,  θα αναλάβει τη διαχείριση τόσο του χαρτοφυλακίου Pillar (τιτλοποίηση στεγαστικών NPLs της Eurobank 2,5 δισ. ευρώ), όσο και του χαρτοφυλακίου Cairo (τιτλοποίηση μεικτών δανείων NPLs, 7,5 δισ. ευρώ που θα κατευθυνθεί στον "Ηρακλή"),  ανεβάζοντας τα υπό διαχείριση NPLs σε άνω των 30 δισ. ευρώ μέχρι τα τέλη του έτους.

  Υπενθυμίζεται ότι ο μετασχηματισμός της Eurobank συντελέστηκε με τον διαχωρισμό της Eurobank Ergasias AE σε δύο νομικά πρόσωπα.

  - Το πρώτο από τα δύο, η Τράπεζα EUROBANK-Ergasias A.E., μετονομάστηκε σε Eurobank-Ergasias Υπηρεσιών και Συμμετοχών Α.Ε (Eurobank Holding) και δεν θα έχει πια τη μορφή τραπεζικού ιδρύματος, αλλά εταιρείας συμμετοχών. Αυτό το νομικό πρόσωπο, η Eurobank Holding, είναι πλέον η εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών εταιρεία.

  - Το δεύτερο, που δημιουργείται με το νομικό τυπικό της απόσχισης κλάδου, θα είναι τραπεζικό  ίδρυμα και θα διενεργεί το σύνολο των τραπεζικών εργασιών. Τις μετοχές του θα κατέχει κατά 100% η εταιρεία συμμετοχών και η διακριτική επωνυμία θα  είναι Τράπεζα Eurobank ΑΕ. (Eurobank). Σχεδόν το σύνολο του προσωπικού, τα καταστήματα και όλες οι υποδομές που σχετίζονται με τραπεζικές εργασίες μεταφέρονται στο νέο νομικό πρόσωπο, την Τράπεζα Eurobank ΑΕ. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων