Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 26-Μαρ-2020 12:11

  Στις κορυφαίες επιλογές του διεθνούς οίκου Wood and Company η μετοχή της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή

  Στις κορυφαίες επιλογές του διεθνούς οίκου Wood and Company η μετοχή της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στην πρόσφατη έκθεσή του (24/3/2020) για τα πιθανά σενάρια οικονομικής ανάκαμψης που θα ακολουθήσουν την κρίση που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορονοϊού ο διεθνής οίκος Wood συμπεριλαμβάνει στις κορυφαίες επενδυτικές επιλογές τη μετοχή της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, με τιμή-στόχο τα 9,20 ευρώ και σύσταση αγοράς, καθώς εκτιμά ότι τα περιθώρια για εκτροχιασμό του ελληνικού σχεδίου απεξάρτησης από τον άνθρακα και τη στροφή στις ΑΠΕ είναι ελάχιστα και ότι οι τρέχουσες τιμές πετρελαίου δεν θα είναι μακροπρόθεσμα διατηρήσιμες. 

  Δίνει δε ιδιαίτερη βαρύτητα στο γεγονός ότι η εταιρεία συνεχίζει το επενδυτικό της πρόγραμμα, καθώς πρόσφατα ανακοίνωσε νέες επενδύσεις άνω των 550 εκατ. ευρώ και μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να ξεκινήσει την κατασκευή νέων αιολικών πάρκων στην Εύβοια, καθώς ολοκλήρωσε την εξαγορά του χαρτοφυλακίου αδειοδοτημένων κι υπό αδειοδότηση αιολικών πάρκων συνολικής ισχύος 270 MW από την "RF Energy Α.Ε.".

  Σε αυτή τη φάση προβλέπεται η κατασκευή  αιολικών πάρκων συνολικής ισχύος άνω των 180 MW, με αποτέλεσμα η συνολική ισχύς των νέων αιολικών πάρκων που δρομολογεί στην ελληνική αγορά των ΑΠΕ ο Όμιλος ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή να υπερβαίνει τα 400 MW.
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων