Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 20-Μαρ-2020 14:38

  Mytilineos: "Defensive play" η μετοχή λένε τρεις αναλυτές

  Mytilineos: "Defensive play" η μετοχή λένε τρεις αναλυτές
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στα ισχυρά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν από τη Mytilineos αλλά και στην επιλογή της μετοχής της εταιρείας ως μια από τις καλύτερες για "άμυνα” στην πορεία της αγοράς στέκονται οι χρηματιστηριακές. 

  Η Πειραιώς σχολιάζει ότι τα αποτελέσματα ήταν καλύτερα του αναμενόμενου εξαιτίας των επιδόσεων του τομέα ενέργειας. Η χρηματιστηριακή διατηρεί σύσταση outperform και επιφυλάσσεται να προσαρμόσει τις εκτιμήσεις ανάλογα με την αποτίμηση των επιπτώσεων του κορονοϊού στον τομέα μεταλλουργίας. Υπογραμμίζει τα αμυντικά χαρακτηριστικά της μετοχής που έχει μεγάλη έκθεση στον ανθεκτικό τομέα της ηλεκτροπαραγωγής και σε έργα EPC ΑΠΕ και αποθήκευσης ενέργειας σε όλο τον κόσμο.

  Η Wood σημειώνει ότι δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής επιπτώσεις από τον ιό στις δραστηριότητες και τα εργοστάσια παραμένουν πλήρως λειτουργικά, χωρίς μείωση της ζήτησης σε όλους τους κλάδους. Η διοίκηση προετοιμάζεται για τις μεγαλύτερες προκλήσεις το επόμενο διάστημα ενώ θα υπάρξει καθυστέρηση στην επενδυτική απόφαση για το εργοστάσιο αλουμίνας. Συνολικά η Mytilineos θεωρείται από τη Wood ως "defensive play” στην τρέχουσα συγκυρία της αγοράς.

  Για την Optima η μετοχή της Mytilineos παραμένει μια από τις καλύτερες επενδυτικές επιλογές για την εγχώρια αγορά και όπως αναφέρει τα τρέχοντα επίπεδα της μετοχής είναι ελκυστικά για μακροπρόθεσμους επενδυτές. 

  Η Axia σημειώνει ότι τα αποτελέσματα κινήθηκαν πάνω από τις εκτιμήσεις της. Μεταξύ άλλων στέκεται  στα οφέλη ύψους 99 εκατ. ευρώ που θα προκύψουν από τις χαμηλές τιμές αερίου και στην ρευστότητα που φτάνει στο 1 δισ. ευρώ.

  Η NBG χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν ως ισχυρά και αναφέρει μεταξύ άλλων τη σημαντική ενίσχυση των EBITDA του τομέα ενέργειας που ενισχύθηκαν κατά 63,8%, ενώ ικανοποιητικά χαρακτηρίζονται και τα αποτελέσματα του τομέα μεταλλουργίας. 

  Η Eurobank αναφέρει στις εκτιμήσεις της διοίκησης ότι ο τομέας ενέργειας επωφελείται από το τρέχον περιβάλλον χαμηλών τιμών του πετρελαίου, ενώ είναι νωρίς ακόμη για να εκτιμηθεί η επίπτωση της πανδημίας του COVID-19.

  Τέλος η Euroxx σημειώνει ότι το outlook για το 2020 είναι γεμάτο προκλήσεις ωστόσο ο ισχυρός ισολογισμός, η χαμηλή μόχλευση  και η συνολική διαθέσιμη ρευστότητα που ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ προσφέρουν ισχυρή προστασία και οικονομική ευελιξία σε ένα ραγδαία μεταβαλλόμενο περιβάλλον. 

  Χ. Φλ.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ