Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 05-Μαρ-2020 19:40

  Entersoft: Σημαντική υπερκάλυψη της δημόσιας προσφοράς

  Entersoft: Σημαντική υπερκάλυψη της δημόσιας προσφοράς
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Κώστα Κετσιετζή

  Σημαντική υπερκάλυψη πέτυχε, σύμφωνα με πληροφορίες, η Δημόσια Προσφορά της Entersoft για την εισαγωγή της στην κύρια αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών που ολοκληρώθηκε την Πέμπτη.

  Έτσι, η Entersoft γίνεται η δεύτερη εταιρεία -μετά τη CNL Capital- που μπαίνει μέσω Δημόσιας Προσφοράς στην κύρια αγορά του ΧΑ από το καλοκαίρι του 2014, αλλά και η πρώτη εταιρεία που πραγματοποιεί την μετάβαση από την Εναλλακτική Αγορά (ΕΝ.Α).

  Στο πλαίσιο της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου θα εκδοθούν 544.000 νέες μετοχές. Η τελική τιμή διάθεσης των Νέων Μετοχών της Δημόσιας Προσφοράς ορίστηκε σε 7 ευρώ ανά Νέα Μετοχή.

  Αξίζει να σημειωθεί ότι οι νέες μετοχές δικαιούνται μέρισμα από τα κέρδη της χρήσης 2019, εφόσον βεβαίως αποφασιστεί η καταβολή μερίσματος για την προηγούμενη χρονιά. Υπενθυμίζεται ότι για τη χρήση του 2018, η Entersoft διένειμε μέρισμα στους μετόχους ύψους 0,18 ευρώ ανά μετοχή.

  Την Τρίτη ξεκινά η διαπραγμάτευση των μετοχών

  Την ερχόμενη Δευτέρα οι μετοχές της Entersoft θα διαγραφούν από την Εναλλακτική Αγορά του ΧΑ και επόμενη ημέρα, Τρίτη 10 Μαρτίου, θα ξεκινήσει η διαπραγμάτευσή τους στη Ρυθμιζόμενη Αγορά του Χρημαστιστηρίου Αθηνών.

  Μάλιστα, με αφορμή την εισαγωγή των μετοχών της Entersoft στην Κύρια Αγορά, την ερχόμενη Τρίτη ο πρόεδρος της εταιρείας Παντελής Νικολόπουλος και ο διευθύνων σύμβουλος Αντώνιος Κοτζαμανίδης θα κηρύξουν την έναρξη της συνεδρίασης του ΧΑ.

  Στόχος η ανάπτυξη και οι εξαγορές

  Όπως δήλωσε πρόσφατα ο CEO της Entersoft τα κεφάλαια από την ΑΜΚ μαζί με τα ίδια κεφάλαια της εταιρείας καθώς και τραπεζικός δανεισμός θα χρηματοδοτήσουν το νέο επιχειρησιακό σχέδιο ανάπτυξης της εταιρείας για την επόμενη τριετία.

  H Entersoft θα "οπλιστεί” με κεφάλαια ύψους 10-12 εκατ. ευρώ τα οποία θα αξιοποιήσει για την εξαγορά πλειοψηφικών ποσοστών σε εταιρείες παραγωγής λογισμικού και συναφών υπηρεσιών, κατά κύριο λόγο στην Ελλάδα και δευτερευόντως στο εξωτερικό.

  Σύμφωνα με τον κ. Κοτζαμανίδη η εταιρεία σκοπεύει να πρωταγωνιστήσει στο νέο γύρο συγκέντρωσης της κατακερματισμένης και συγχρόνως αναπτυσσόμενης αγοράς λογισμικού για επιχειρήσεις αξιοποιώντας τις επενδύσεις που θα υλοποιήσει σε μικρότερες εταιρείες οι οποίες όμως διαθέτουν εξειδικευμένο προσωπικό, τεχνογνωσία αλλά και πελατολόγιο μικρομεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων.

  Σημειώνεται, τέλος, ότι σε επίπεδο ομίλου το 2018 η Entersoft πραγματοποίησε έσοδα 13,7 εκατ. ευρώ από 11,7 εκατ. ευρώ το 2017. Στο πρώτο εξάμηνο του 2019 τα έσοδα της εταιρείας διαμορφώθηκαν στα 8 εκατ. ευρώ, έναντι 6,69 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2018, σημειώνοντας αύξηση 20,31%, ενώ τα κέρδη προ φόρων αναπτύχθηκαν με ισχυρότερο ρυθμό και ανήλθαν σε 1,92 εκατ. ευρώ, έναντι 1,45 εκατ. την αντίστοιχη σημειώνοντας αύξηση 32,62%.

  kostaskets@capital.gr

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ