Συνεχης ενημερωση

    Τετάρτη, 08-Αυγ-2007 19:01

    Eurobank Properties: Προσύμφωνο εξαγοράς ρουμανικής εταιρείας

    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Στην υπογραφή προσυμφώνου προχώρησε η Eurobank Properties ΑΕΕΑΠ για την απόκτηση ρουμάνικης εταιρείας, ιδιοκτήτριας ενός κτιρίου γραφείων στην περιοχή Pipera του Βουκουρεστίου, το οποίο είναι υπό κατασκευή. Το τίμημα της συναλλαγής ανέρχεται στα 36 εκατ. ευρώ.

    Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η συμφωνία έγινε σύμφωνα με τη στρατηγική της Εταιρείας για περαιτέρω ανάπτυξη του επενδυτικού χαρτοφυλακίου της. Κατά την ολοκλήρωση του κτηρίου, το ακίνητο θα έχει μικτή εκμισθώσιμη επιφάνεια 23.347 τ.μ. και επιπλέον 120 θέσεις στάθμευσης.

    Το ακίνητο βρίσκεται επί των οδών Dimitrie Pompeiu Bd. και Ing. G. Constantinescu Street, κοντά στο σταθμό του μετρό Pipera στο Βουκουρέστι, Ρουμανία και, όταν ολοκληρωθεί η κατασκευή του, θα αποτελεί πολυώροφο κτίριο γραφείων τάξης Α.

    Υπογραμμίζεται πως το τίμημα για την απόκτηση του 100% των μετοχών της ρουμανικής εταιρείας που κατέχει το εν λόγω ακίνητο έχει συμφωνηθεί στο ποσό των 36 εκατ. ευρώ περίπου με την εισηγμένη ελεύθερη υποχρεώσεων. Η Eurobank Properties Α.Ε.Ε.Α.Π. έχει δώσει προκαταβολή ύψους €6 εκατ. και το υπολειπόμενο ποσό θα δοθεί κατά την τελική παράδοση όλων των κατασκευαστικών εργασιών, την πλήρη ευθύνη των οποίων έχουν οι πωλητές και την υπογραφή της σύμβασης αγοραπωλησίας των μετοχών.

    Οι πωλητές είναι υπεύθυνοι για την κατασκευή του κτηρίου γραφείων, σύμφωνα με τις συμφωνηθείσες τεχνικές προδιαγραφές, και την παράδοση αυτού το αργότερο μέχρι και την 28 Φεβρουαρίου 2008.

    Παράλληλα, η Eurobank Properties Α.Ε.Ε.Α.Π. βρίσκεται σε τελικό στάδιο διαπραγματεύσεων για την εκμίσθωση 100% του ακινήτου σε δύο θυγατρικές του Ομίλου Eurobank EFG (με την προϋπόθεση της άρτιας ολοκλήρωσης των κατασκευαστικών έργων, την πλήρη ευθύνη των οποίων έχουν οι πωλήτριες). Η Eurobank Properties Α.Ε.Ε.Α.Π. ενδέχεται να αναλάβει την πραγματοποίηση επιπρόσθετων εργασιών για την ικανοποίηση περαιτέρω αναγκών των μισθωτών.

    Σύμφωνα με τον κ. Γεώργιο Χρυσικό, διευθυντή επενδύσεων της Eurobank Properties Α.Ε.Ε.Α.Π., "η παρούσα επένδυση θα χρηματοδοτηθεί μερικώς από τα ίδια κεφάλαια της εταιρείας και μερικώς από μελλοντική χρηματοδότηση μέσω δανεισμού, δυνάμει της πρόσφατης αλλαγής του θεσμικού πλαισίου που διέπει της ελληνικές Α.Ε.Ε.Α.Π.".

    Διαβάστε ακόμα για:

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ