Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 03-Μαρ-2020 08:41

  Ποιοι επιχειρηματίες και τραπεζίτες πάνε για business στο Βερολίνο

  Ποιοι επιχειρηματίες και τραπεζίτες πάνε για business στο Βερολίνο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Χάρη Φλουδόπουλου

  Παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά και της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ πραγματοποιείται στο Βερολίνο την επόμενη Δευτέρα το Ελληνο- Γερμανικό επενδυτικό Forum με τίτλο Vision & Investment Opportunities.

  Η ελληνική αντιπροσωπεία που προγραμματίζεται να παραστεί στις εργασίες του forum περιλαμβάνει μέλη της κυβέρνησης, επιχειρηματίες, τραπεζίτες αλλά και εκπροσώπους ελληνικών φορέων, ενώ εκτός από την ημερίδα, σχεδιάζεται να πραγματοποιηθούν B2B επιχειρηματικές συναντήσεις, στην εκδήλωση που διοργανώνεται από Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο, σε συνεργασία με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Γερμανίας και το γερμανικό Σύνδεσμο Βιομηχανιών, ενώ τελεί υπό την υποστήριξη του υπουργείου Οικονομικών και Ενέργειας της Γερμανίας καθώς και του ελληνικού υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

  Στο επίκεντρο του forum θα βρεθούν οι επιχειρηματικές ευκαιρίες στην Ελλάδα, τα χρηματοδοτικά εργαλεία, η ενεργειακή μετάβαση και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η καινοτομία και η ανάπτυξη. 

  Στην κυβερνητική αποστολή που θα ηγείται ο Κ. Μητσοτάκης, θα συμμετέχουν επίσης ο ΥΠΑΝ Α. Γεωργιάδης, οι υφ. ΥΠΑΝ Γ. Τσακίρης, Χρ. Δήμας και ο υφ. εξωτερικών Κ. Φραγκογιάννης. Επίσης από το υπουργείο Ενέργειας "το παρών" θα δώσουν ο υφυπουργός Γεράσιμος Θωμάς και η γενική γραμματέας ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου.

  Από το χρηματοπιστωτικό τομέα το παρών θα δώσουν ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΕ Παύλος Μυλωνάς, ο διευθύνων σύμβουλος της Πειραιώς, Χρήστος Μεγάλου, ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Φωκίων Καραβίας, ο διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank Βασίλης Ψάλτης, ο διευθύνων σύμβουλος της PWC Μάριος Ψάλτης και ο γενικός διευθυντής της Nomura International Αντώνης Τιμπλαλέξης. 

  Το φόρουμ θα έχει έντονο ενεργειακό χρώμα καθώς στην ελληνική αποστολή αναμένεται να συμμετάσχει μεγάλος αριθμός επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο στη χώρα μας, επικεφαλής μεγάλων ενεργειακών ΔΕΚΟ, καθώς επίσης και φορέων της ενεργειακής αγοράς.  

  Ενδεικτικά στην αποστολή εκτός του υφ. ΥΠΕΝ Γ. Θωμά και της γενικής γραμματέα ενέργειας Αλ. Σδούκου, θα συμμετάσχουν ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΠΕ Ανδρέας Σιάμισιης, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Γ. Στάσσης, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Mytilineos Ε. Μυτιληναίος, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Γιώργος Στάσσης, ο πρόεδρος της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή Γιώργος Περιστέρης και ο διευθύνων σύμβουλος της Sunlight Ρόμπι Μπούρλας.

  Στο forum θα συμμετάσχουν επίσης ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ Ριχάρδος Λαμπίρης, ο γενικός διευθυντής της Beat Β. Δανιάς, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Dimand Δ. Ανδριόπουλος και ο CTO της Isomat Γ. Συριόπουλος. 

  Από γερμανικής πλευράς τέλος στην εκδήλωση θα δώσουν το παρών εκπρόσωποι της κυβέρνησης, επιχειρηματίες και εκπρόσωποι μεγάλων γερμανικών επιχειρήσεων με παρουσία στην Ελλάδα όπως η Fraport, η Airbus και ο ενεργειακός κολοσσός RWE.
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ