Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 20-Φεβ-2020 14:29

  Folli Follie: Αγώνας δρόμου για την εξυγίανση - Παρέμβαση στη Γ.Σ. από Τζ. Κουτσολιούτσο

  Folli Follie: Αγώνας δρόμου για την εξυγίανση - Παρέμβαση στη Γ.Σ. από Τζ. Κουτσολιούτσο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Νίκου Χρυσικόπουλου

  Καθησυχαστική, παρά τα μεγάλα και ανοικτά θέματα που συνεχίζουν να ταλανίζουν την εταιρεία, εμφανίστηκε η διοίκηση της Folli Follie, στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης των μετόχων της εταιρείας.

  Η γενική συνέλευση πραγματοποιήθηκε παρουσία και του Τζ. Κουτσολιούτσου, επί σειράς ετών CEO και στη συνέχεια μέλους του ΔΣ έως τον περασμένο Δεκέμβριο, ο οποίος με την ιδιότητα του μετόχου (με ποσοστό 2,3%, όπως ανέφερε) παρενέβη σε ορισμένα θέματα της γενικής συνέλευσης, καταψηφίζοντας το ζήτημα για την εκλογή μελών της Επιτροπής Ελέγχου. Μάλιστα αίσθηση, δεδομένου ότι ήταν μέλος της διοίκησης μέχρι προ διμήνου, προκάλεσε η τοποθέτησή του πως θα ανέμενε η διοίκηση να παρείχε στους μετόχους περισσότερες λεπτομέρειες για τα ζητήματα επί των οποίων ζήτησε ενημέρωση η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Εστίασε στις αμοιβές των συμβούλων, αλλά και σε θέματα που αφορούν ευρύτερα τα έσοδα που προήλθαν από την αναδιάρθρωση, τις δαπάνες και άλλα στοιχεία.

  Επιπρόσθετα, σε αρκετά θέματα μέτοχοι, μεταξύ των οποίων η Ευρωπαϊκή Πίστη, η Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών καθώς και μέτοχοι που εκπροσωπούνταν από τον κ. Κυριακόπουλο της ένωσης Επενδυτών, είτε απείχαν, είτε καταψήφισαν. Τα τελικά ποσοστά με τα οποία υπερψηφίστηκαν τα θέματα της Γ.Σ. θα γνωστοποιηθούν αργότερα με ανακοίνωση της εταιρείας.

  Dufry

  Μεταξύ των θεμάτων για τα οποία ζητήθηκε ενημέρωση ήταν αυτό του πακέτου μετοχών της Dufry. Οι κ.κ. Σάμιος και Ιωαννίδης από την πλευρά της διοίκησης ενημέρωσαν τους μετόχους πως το ζήτημα που διευθετείται μέσω διαιτητικού δικαστηρίου της Νέας Υόρκης, τελεί υπό διαπραγμάτευση, αλλά δεν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο.

  Σε ό,τι αφορά στην ενημέρωση που ζητήθηκε έπειτα από αίτημα της Επ. Κεφαλαιαγοράς, ο κ. Σάμιος καθησύχασε τους μετόχους λέγοντας πως η περιουσιακή κατάσταση του ομίλου παραμένει αμετάβλητη, ενώ και τα ακίνητα παραμένουν στην ιδιοκτησία του ομίλου, ανεξαρτήτως δέσμευσης (σ.σ. από την Αρχή Καταπολέμησης Παράνομων Δραστηριοτήτων). Σημειώθηκε πως τα περιουσιακά στοιχεία που έχουν εκποιηθεί είναι το ελικόπτερο και το διαμέρισμα στο Χονγκ Κονγκ. "Σε ικανοποιητικά επίπεδα βρίσκονται τα χρηματικά διαθέσιμα, ενώ όλα τα εμπορεύματα είναι προπληρωμένα", τόνισε ο κ. Σάμιος, ο οποίος επανέλαβε ότι η εταιρεία είναι απόλυτα και έγκαιρα συνεπής προς εργαζομένους και ελληνικό δημόσιο (ΕΦΚΑ, εφορία, ασφαλιστικά ταμεία κλπ).

  Αναφορικά με τις οικονομικές χρήσεις που απομένουν να ελεγχθούν (2018 και 2019), η διοίκηση ανέφερε πως από τη στιγμή που δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία, δεν μπορούν να δοθούν λεπτομέρειες. Ωστόσο, έγινε γνωστό πως μέχρι το τέλος Μαΐου 2020 θα δημοσιοποιηθεί η οικονομική χρήση του 2018.

  Στο σκέλος της εξυγίανσης, αναφέρθηκε πως ξεκίνησε η επίσημη διαδικασία για την εξασφάλιση συναίνεσης των ομολογιούχων στο σχέδιο αναδιάρθρωσης. Βάσει της προετοιμασίες που έχει γίνει, η διοίκηση εξέφρασε την αισιοδοξία ότι θα επιτευχθούν τα ποσοστά που απαιτούνται, ώστε στη συνέχεια να κατατεθεί αίτηση στο 106δ.

  Αναφορά υπήρξε και για τη Links of London, με τη διοίκηση να γνωστοποιεί πως πέτυχε την ανάκτηση του σήματος και των δικαιωμάτων χρήσης του, ως μέρος κεφαλαιοποίησης του χρέους της θυγατρικής προς τη μητρική, κάτι που διασφαλίζει την επανεκκίνηση της δραστηριότητας.

  Στο σκέλος των νομικών ενεργειών για την αναζήτησή ευθυνών που σχετίζονται με το σκάνδαλο της πολυετούς παραποίησης των λογιστικών στοιχείων της εταιρείας, αναφέρθηκε πως κατόπιν απόφασης του ΔΣ και με βάση τα ευρήματα της Α&Μ από το 2019, η εταιρεία έχει ασκήσει αγωγές κατά των προσώπων που υπέγραψαν τις λογιστικές καταστάσεις της ασιατικής θυγατρικής, καθώς και κατά των ορκωτών ελεγκτών. Το αιτούμενο ποσό αποζημίωσης ανέρχεται σε 80 εκατ. δολάρια, το οποίο εκτιμάται ότι θα αναθεωρηθεί προς τα πάνω, ενώ αναμένεται ημερομηνία της δικάσιμου. Παράλληλα, σημειώθηκε εκ νέου πως υπήρξε έγκληση κατά του Δ. Κουτσολιούτσου το Σεπτέμβριο του 2019 για ποσό 1,8 εκατ. ευρώ το οποίο φέρεται να έχει αποσπάσει από την εταιρεία.

  Στο σκέλος του διαχειριστικού ελέγχου, η διοίκηση ξεκαθάρισε πως αμέσως μετά την ολοκλήρωση του από την PwC, η εταιρεία θα στραφεί κατά στελεχών που αποδεδειγμένα και με στοιχεία έχουν βλάψει την εταιρεία. Επίσης έγινε γνωστό πως είναι σε εξέλιξη διαχειριστικός έλεγχος στο σύνολο του Ομίλου από την PwC, έλεγχος που υπερκαλύπτει αυτόν της Α&Μ.

  Διαβάστε ακόμη:

  * Folli Follie: Αγώνας δρόμου για την εξυγίανση - Παρέμβαση στη Γ.Σ. από Τζ. Κουτσολιούτσο

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ