Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 19-Φεβ-2020 13:58

  Citi για OTE: Τα καλύτερα αποτελέσματα εταιρείας τηλεπικοινωνιών στην Ευρώπη – Το απόλυτο buy

  Citi για OTE: Τα καλύτερα αποτελέσματα εταιρείας τηλεπικοινωνιών στην Ευρώπη – Το απόλυτο buy
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Ελευθερίας Κούρταλη

  Ο ΟΤΕ ανακοίνωσε τα καλύτερα οικονομικά αποτελέσματα που σημειώθηκαν από εταιρεία τηλεπικοινωνιών στην Ευρώπη εδώ και πολλά χρόνια, σημειώνει η Citi και δίνει σύσταση "buy" για τη μετοχή του Οργανισμού με τιμή στόχο τα 20 ευρώ, "βλέποντας" έτσι περιθώριο ανόδου της τάξης του 45%.

  Όπως επισημαίνει, τα μεγέθη του ΟΤΕ είναι πολύ ισχυρά και υποστηρίζονται από την επιτάχυνση του ελληνικού MSR στο 5,9% και ενισχύοντας τις πωλήσεις. Η δραστηριότητα στη Ρουμανία είχε ένα πολύ καλό τρίμηνο και έπαιξε σημαντικό ρόλο στη συνολική τάση της περιόδου για τον ΟΤΕ.

  Οι εκτιμήσεις της διοίκησης για το 2020 υποδηλώνουν σημαντικές επιδόσεις στο μέτωπο των ελεύθερων ταμειακών ροών έναντι των εκτιμήσεων της Citi. Ως αποτέλεσμα, ο ΟΤΕ θα προτείνει μέρισμα ύψους 0,55 ευρώ ανά μετοχή (+ 20% σε ετήσια βάση), με τις συνολικές αποδόσεις να φτάνουν τα 400 εκατ. ευρώ έναντι 350 εκατ. το 2019. Σύμφωνα με την Citi ο ΟΤΕ έχει σημαντικά περιθώρια ακόμα καλύτερων επιδόσεων κατά τη διάρκεια αυτού του έτους όπου αναμένονται σημαντικοί καταλύτες στη συνέχεια.

  Παράλληλα, η Citi αναφέρει πως το μομέντουμ των δραστηριοτήτων του ΟΤΕ ήταν ισχυρό σε όλους τους τομείς: νέες συνδέσεις ευρυζωνικών υπηρεσιών σε επίπεδα ρεκόρ, ενώ οι συνδρομητές FttC  φτάνουν στο 37% της βάσης. Πιο αναλυτικά, κατά το δ' τρίμηνο του 2019, η διείσδυση των ευρυζωνικών υπηρεσιών υψηλών ταχυτήτων οπτικής ίνας της εταιρείας συνέχισε να σημειώνει πρόοδο, προσελκύοντας 47 χιλιάδες καθαρές νέες συνδέσεις. Στο τέλος του έτους, 742 χιλιάδες συνδρομητές ή το 37% του συνόλου των συνδρομητών ευρυζωνικών υπηρεσιών σταθερής, είχαν επιλέξει τις συγκεκριμένες υπηρεσίες. Εάν υπάρχει κάτι αρνητικό να επικεντρωθεί κανείς είναι η συνεχιζόμενη μείωση της προπληρωμένης βάσης, επισημαίνει η Citi.

  Σε ό,τι αφορά τη Ρουμανία ειδικότερα, οι πωλήσεις επηρεάστηκαν και από άλλα έσοδα (+84%) τα οποία τείνουν να είναι ευμετάβλητα, ενώ το EBITDA εξέπληξε θετικά καθώς υπερδιπλασιάστηκε. Πιο αναλυτικά, το δ´ τρίμηνο του 2019 τα συνολικά έσοδα από τις δραστηριότητες αυξήθηκαν κατά 19,3%, σε 288,9 εκατ. ευρώ, ενώ τα έσοδα από ευρυζωνικές υπηρεσίες και υπηρεσίες τηλεόρασης συνεχίζουν να ανακάμπτουν. Σε επίπεδο έτους, οι δραστηριότητες στη Ρουμανία σημείωσαν πρόοδο σε όλους τους βασικούς χρηματοοικονομικούς δείκτες και τα έσοδα, ενώ το EBITDA και οι ελεύθερες ταμειακές ροές ενισχύθηκαν παράλληλα, για πρώτη φορά μετά από πάνω από τρία χρόνια.

  Σε ό,τι αφορά τους στόχους της διοίκησης για το 2020, όπως αναφέρει η Citi, είναι οι εξής: προσαρμοσμένες δαπάνες κεφαλαίου στα 600 εκατ. ευρώ, ελεύθερες ταμειακές ροές στα 610 εκατ. ευρώ (+25%ν ετησίως), πολιτική αμοιβών μετόχων στα 400 εκατ. ευρώ και άνοδος κατά 20% στο μέρισμα και στα 0,55 ευρώ από 0,46 ευρώ το 2019.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ