Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 17-Φεβ-2020 09:29

  Moody's: Credit positive η έκδοση του Tier 2 της Τρ. Πειραιώς

  Moody's: Credit positive η έκδοση του Tier 2 της Τρ. Πειραιώς
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Credit positive για τη συνολική κεφαλαιακή επάρκεια της τράπεζας, χαρακτηρίζεται η έκδοση του ομολόγου μειωμένης εξασφάλισης Tier 2 της Τράπεζας Πειραιώς (ύψους 500 εκατ. ευρώ) από τη Moody’s.

  Όπως σχολιάζει ο οίκος αξιολόγησης, η έκδοση του Tier 2 υποστηρίζει τη συνολική κεφαλαιακή επάρκεια και προσθέτει περί τις 110 μονάδες βάσης στον δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας (CAR).

  Επίσης, ανοίγει τον δρόμο ώστε η τράπεζα να εκπληρώσει τον στρατηγικό της σχεδιασμό για σημαντική μείωση των προβληματικών δανείων το 2020 μέσω τιτλοποιήσεων, κάτι που θα έχει αρνητική επίδραση στο κεφάλαιό της. Η έκδοση του ομολόγου επίσης διαφοροποιεί τις χρηματοδοτικές πηγές της τράπεζας.

  Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε στα τέλη Σεπτεμβρίου pro forma CAR ύψους 16% στο τέλος Σεπτεμβρίου 2019, λαμβάνοντας υπόψη την πώληση των μη εξυπηρετούμενων εκθέσεων νωρίτερα και τη συμφωνία με την εταιρεία Intrum Hellas.

  "Εκτιμούμε ότι το νέο pro forma CAR της τράπεζας έχει αυξηθεί σχεδόν στο 17,1% μετά από την έκδοση του Tier 2 σε σύγκριση με τη διαδικασία επανεξέτασης της απαίτησης για CAR 14,25%", αναφέρει η Moody’s.

  Η έκδοση του Tier 2 έρχεται μετά από την ανακοίνωση της νέας στρατηγικής της τράπεζας για μείωση των προβληματικών της δανείων.

  Τα ομόλογα Tier 2 θα μετριάσουν την επίδραση που θα έχει στην κεφαλαιακή θέση της τράπεζας, το αναθεωρημένο σχέδιο μείωσης των NPEs, το οποίο θα μειώσει το CAR κατά περίπου 189 μονάδες βάσης.

  Σύμφωνα με την αναθεωρημένη στρατηγική της Τράπεζας Πειραιώς, θα μειώσει το μεγάλο ποσοστό των NPEs μέσω δύο μεγάλων τιτλοποιήσεων το 2020, συνολικού αριθμού 7 δισ. ευρώ.

  Σε σχέση με το προηγούμενο σχέδιο, η τράπεζα επιταχύνει τη μείωση των NPEs, με στόχο να διαμορφωθούν σε λιγότερο από 8 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2022.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων