Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 14-Φεβ-2020 14:15

  Κ. Χατζηδάκης: Το Σεπτέμβριο η προκήρυξη για το 49% του ΔΕΔΔΗΕ

  Κ. Χατζηδάκης: Το Σεπτέμβριο η προκήρυξη για το 49% του ΔΕΔΔΗΕ
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Χάρη Φλουδόπουλου

  Την προκήρυξη του διαγωνισμού για την πώληση του 49% του ΔΕΔΔΗΕ το Σεπτέμβριο προανήγγειλε στο περιθώριο της υπογραφής της σύμβασης δανειοδότησης μεταξύ της ΔΕΗ και της ΕΤΕΠ, προ ολίγου. Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη ο διαγωνισμός θα αφορά στην παραχώρηση μεριδίου 49% με αυξημένα δικαιώματα στο μάνατζμεντ. 

  Η υπογραφή της σύμβασης χρηματοδότησης ύψους 100 εκατ. ευρώ αποτελεί το δεύτερο μέρος συνολικής χρηματοδότησης 255 εκατ. ευρώ της ΕΤΕΠ, με την οποία χρηματοδοτούνται έργα εκσυγχρονισμού και ανάπτυξης του δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας. "Η σύμβαση αυτή αποτελεί προίκα για το διαχειριστή ενόψει και της έναρξης της διαδικασίας μερικής ιδιωτικοποίησης και θα συντελέσει στην αύξηση των επενδύσεων για την αναβάθμιση του δικτύου” ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης σημειώνοντας ότι πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες χρηματοδοτήσεις της ΕΤΕΠ στη χώρα μας.

  Εκ μέρους της ΕΤΕΠ, παρέστη ο πρόεδρος της τράπεζας Βέρνερ Χόιερ, ο οποίος στις δηλώσεις του ανέφερε ότι δικαιώνεται η επιλογή της τράπεζας να παραμείνει ενεργή στη χώρα μας στη διάρκεια της κρίσης. Πλέον η Ελλάδα έχει ανακτήσει την πρόσβαση στις κεφαλαιαγορές, η νέα σύμβαση αποδεικνύει την πρόθεση της ΕΤΕΠ να επενδύσει στις ΑΠΕ και την ενεργειακή αποδοτικότητα τόνισε. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η ΕΤΕΠ θα είναι βασικός εταίρος της ΕΕ στο πλαίσιο του Greendeal χρηματοδοτώντας την ενεργειακή μετάβαση. 

  Οι επενδύσεις θα ενισχύσουν το δίκτυο και θα μειώσουν τις ρευματοκλοπές, βοηθώντας ώστε οι καταναλωτές να έχουν καλύτερες και ποιοτικότερες υπηρεσίες τόνισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Γ. Στάσσης προσθέτοντας ότι η ενίσχυση των δικτύων θα βοηθήσει για την περαιτέρω διείσδυση των ΑΠΕ. Η ΔΕΗ μπαίνει δυναμικά στις ράγες του ενεργειακού μετασχηματισμού προς όφελος της οικονομίας των εργαζομένων και των καταναλωτών τόνισε ο κ. Στάσσης. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων