Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 04-Φεβ-2020 10:04

  Αναβλήθηκε η κρίσιμη συνεδρίαση για την επένδυση στον Ερημίτη

  Αναβλήθηκε η κρίσιμη συνεδρίαση για την επένδυση στον Ερημίτη
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Νίκου Χρυσικόπουλου

  Νέα καθυστέρηση στην υλοποίηση του Kassiopi Resort, επένδυσης ύψους άνω των 100 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία πρότυπης τουριστικής ανάπτυξης στην περιοχή "Ερημίτης" της βορειοανατολικής Κέρκυρας, επιφέρει η αναβολή της συζήτησης στο δημοτικό συμβούλιο Βόρειας Κέρκυρας, με αντικείμενο την έγκριση μελέτης ώστε να ολοκληρωθεί η αδειοδότηση του έργου.

  Έπειτα από συζήτηση που διήρκησε τρεις και πλέον ώρες, η προγραμματισμένη για εχθές το βράδυ ψηφοφορία για την έγκριση της υψομετρικής μελέτης των κοινόχρηστων δρόμων στην πολεοδομούμενη ζώνη του έργου αναβλήθηκε, με εισήγηση του Δημάρχου, Γιώργου Μαχειμάρη.

  Σημειώνεται πως το αίτημα για την έγκριση της υψομετρικής μελέτης κατατέθηκε στις 16 Σεπτεμβρίου 2019 στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου. Το θέμα ακόμη εκκρεμεί, παρότι με βάση τον Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας (άρθρο 4 του Ν.2690/99),  όπως ισχύει σήμερα, η μέγιστη προθεσμία απάντησης στο αίτημα έγκρισης είναι οι 60 ημέρες.

  "Στο περίμενε" από το 2012

  Η νέα καθυστέρηση στην επένδυση που χρονολογείται από το 2012 και εξ αρχής συνάντησε την αντίσταση από τοπικά συμφέροντα, προκαλεί σοβαρό πλέον προβληματισμό. Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε: "Η χώρα μας έχει ανάγκη επενδύσεων. Όταν ταλαιπωρούμε τόσο πολύ όσους ήδη έχουν αποφασίσει να έρθουν, δε νομίζετε ότι τα βλέπουν και όσοι το σκέφτονται και φεύγουν; Παρά την προθεσμία των 60 ημερών που έχει ξεπεράσει, και πάλι ο Δήμαρχος ανέβαλε την ψηφοφορία".

  Η έγκριση της μελέτης αποτελεί την τελευταία εκκρεμότητα για την έναρξη της επένδυσης. Σημειώνεται ότι οι συντελεστές δόμησης και η πολεοδόμηση του έργου έχουν καθοριστεί με την Έγκριση του Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης του δημοσίου ακινήτου με την ονομασία "Κασσιόπη Κέρκυρας" (ΕΣΧΑΔΑ), το έτος 2013 καθώς, επίσης και την έγκριση της Πολεοδομικής μελέτης, το έτος 2016

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ