Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 22-Ιαν-2020 08:20

  Μέχρι 30/6 πρόεδρος στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΕΤ ο Γ. Αρώνης

  Μέχρι 30/6 πρόεδρος στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΕΤ ο Γ. Αρώνης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  της Νένας Μαλλιάρα

  Μέχρι το τέλος του α΄ εξαμήνου 2020 θα παραμείνει στη θέση του προέδρου της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, ο κ. Γιώργος Αρώνης, όπως αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της ΕΕΤ σε συνεδρίασή του την προηγούμενη Παρασκευή. Ο νέος πρόεδρος θα εκλεγεί τον Ιούνιο, οπότε θα πραγματοποιηθεί και η ετήσια γενική συνέλευση της ΕΕΤ.

  Το θέμα της εκλογής νέου επικεφαλής στην Εκτελεστική Επιτροπή είχε προκύψει λόγω της αποχώρησης του νυν προέδρου της Επιτροπής κ. Γιώργου Αρώνη από τη θέση του Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου της Alpha Bank.

  Με τις διοικητικές αλλαγές που ανακοίνωσε η Alpha Bank τον Νοέμβριο, ο κ. Αρώνης είχε δηλώσει την πρόθεσή του να αποχωρήσει στο τέλος Ιανουαρίου 2020 από τη θέση του μέλους του Δ.Σ. και του Αναπληρωτή CEO Retail and Wholesale Banking της Alpha Bank, παραμένοντας ειδικός σύμβουλος του CEO και διασφαλίζοντας την ομαλή ανάληψη καθηκόντων από του νέους γενικούς διευθυντές Λιανικής Τραπεζικής και Wholesale Banking. 

  Ανεξάρτητα από το ισχύον χρονοδιάγραμμα για την Alpha Bank, ωστόσο, συμφωνήθηκε ο κ. Αρώνης να συνεχίσει ως πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΕΤ μέχρι το τέλος Ιουνίου.

  Σημειώνεται ότι τη σύνθεση του δ.σ. της Εκτελεστικής Επιτροπής απαρτίζουν επίσης,  ως αντιπρόεδρος,  ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank, Σταύρος Ιωάννου και ως μέλη οι: Βασίλης  Κουτεντάκης, Ανώτερος Γενικός Διευθυντής Τρ. Πειραιώς, Δημήτρης  Καποτόπουλος, Γενικός Διευθυντής Εταιρικής Τραπεζικής Εθνικής Τράπεζας, Γιάννης Τσακιράκης, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος Attica Bank, Κων/να Ντεκελέ, Γενική Διευθύντρια Οργάνωσης και Τεχνολογίας Citibank και Χαρούλα Απαλαγάκη, Γενική Γραμματέας της ΕΕΤ.

   
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ