Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 22-Ιαν-2020 07:36

  Άβαξ: Το 25% του ανεκτέλεστου εκτός Ελλάδας συνδέεται με έργα του FIFA 2022

  Άβαξ: Το 25% του ανεκτέλεστου εκτός Ελλάδας συνδέεται με έργα του FIFA 2022
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Δελεβέγκου

  Σημαντικό ανεκτέλεστο υπόλοιπο έργων που συνδέεται με τη διοργάνωση του FIFA 2022 στο Κατάρ διαθέτει ο όμιλος Άβαξ. Συγκεκριμένα, τρία έργα συνολικής αξίας 193,3 εκατ. ευρώ αντιπροσωπεύουν το 25% του συνόλου των έργων εξωτερικού αξίας 768,1 εκατ. ευρώ.

  Όπως αναφέρεται στον ενημερωτικό δελτίο για την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου, ύψους 20 εκατ. ευρώ, η Άβαξ δραστηριοποιείται σε αρκετές αγορές της Μέσης Ανατολής, όπως είναι το Κατάρ, η Ιορδανία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Ιράκ, ενώ τα έργα στις διεθνείς αγορές αντιπροσώπευαν πάνω από τα τρία τέταρτα του ανεκτέλεστου υπολοίπου της 30.06.2019.

  Η ΑΜΚ

  Τα καθαρά κεφάλαια της ΑΜΚ που τοποθετούνται σε 19,6 εκατ. ευρώ, μετά την αφαίρεση των δαπανών έκδοσης, θα χρησιμοποιηθούν:

  -4,725 εκατ. για κάλυψη υποχρεώσεων που απορρέουν από τα ομολογιακά δάνεια

  -5 εκατ. για τη μείωση των βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεων.

  -3,43 εκατ. για τη χρηματοδότηση της 100% θυγατρικής Volterra AE ως προς την εισφορά ιδίων κεφαλαίων στο αιολικό πάρκο στο Κουρομάντρι - Ριγανόλακα Ναυπακτίας. Τα έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας συνήθως χρηματοδοτούνται από ένα συνδυασμό ιδίων κεφαλαίων, που εισφέρονται από τον επενδυτή, και δανειακών κεφαλαίων τα οποία αποπληρώνονται από τα μελλοντικά έσοδα της επένδυσης (project financing).

  Η Εταιρεία στη συγκεκριμένη επένδυση έχει εισφέρει στην θυγατρική της Volterra τα απαραίτητα ίδια κεφάλαια ώστε να υλοποιηθεί το έργο, μέσω αύξησης κεφαλαίου με τμηματική καταβολή η οποία πραγματοποιήθηκε κατόπιν απόφασης γενικής συνέλευσης του μοναδικού μετόχου της Volterra.

  - 3,487 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για βελτίωση ταμειακής ρευστότητας, ενόψει και των πληρωμών (σε δόσεις) του προστίμου ύψους 18,3 εκατ. ευρώ που επιβλήθηκε το 2017 στην Εταιρεία από την Επιτροπή Ανταγωνισμού για διευθέτηση διαφοράς.

  -3 εκατ. ευρώ για εισφορά ιδίων κεφαλαίων και δανείου μειωμένης εξασφάλισης (sub-debt) στο έργο ΣΔΙΤ της διαχείρισης απορριμμάτων του Νομού Ηλείας

  Η μετοχική σύνθεση

  Όσον αφορά την μετοχική σύνθεση, μετά την ΑΜΚ, διαμορφώνεται σε:

  -23,8% για την Ιωάννου & Παρασκευαΐδης

  -13,93% για τον Κωνσταντίνο Μιτζάλη

  -5,97% για τον Κωνσταντίνο Κουβαρά

  -23,81% για την JCGH

   dimitris.delevegos@capital.gr

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ