Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 13-Ιαν-2020 16:58

  ΟΤΕ: Πραγματοποιήθηκε η τριμερής συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας

  ΟΤΕ: Πραγματοποιήθηκε η τριμερής συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι η τριμερής συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας για το ζήτημα των απολύσεων στον ΟΤΕ.

  Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ των εκπροσώπων των εργαζομένων του ΟΤΕ, στελεχών του Οργανισμού και της Γ.Γ του Υπουργείου Εργασίας κας Άννας Στρατινάκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, από πλευράς υπουργείου προτάθηκε να επαναξιολογηθεί το θέμα των απολύσεων των έξι εργαζομένων που απασχολούνταν σε υπηρεσίες φύλαξης καθώς και το θέμα της αποδοχής του "πακέτου” αποζημίωσης τους, παρότι σε αυτούς έχει ήδη επιδοθεί η καταγγελία της σύμβασης εργασίας τους.

  Κατά τις ίδιες πληροφορίες, συζητήθηκε η πρόταση του Υπουργείου να εξεταστεί από πλευράς ΟΤΕ εντός των επόμενων ημερών, χωρίς όμως να υπάρξει δέσμευση από την εταιρεία. Κατά συνέπεια μένει να φανεί ποια στάση θα κρατήσει ο ΟΤΕ απέναντι στο συγκεκριμένο θέμα.

  Υπενθυμίζεται πως οι έξι εργαζόμενοι σε υπηρεσίες φυσικής φύλαξης, δεν είχαν πλέον αντικείμενο εργασίας καθώς η εταιρεία ανέθεσε το έργο σε ιδιωτική εταιρεία φύλαξης. Οι εργαζόμενοι είχαν ενημερωθεί από το Σεπτέμβριο του 2018 πως το αντικείμενο εργασίας τους θα πάψει να υφίσταται. Πράγματι αυτό συνέβη και καταργήθηκε πλήρως το Μάιο του 2019. Εκείνη τη στιγμή στην εταιρεία εργάζονταν 74 φύλακες και τελικά οι 68 αποδέχθηκαν ένα "πακέτο” αποζημίωσης που κυμαίνονταν από 62 χιλιάδες έως και 215 χιλιάδες ευρώ αλλά και τη δυνατότητα να εργαστούν, στο ίδιο αντικείμενο, στην εταιρεία που ανέλαβε τις υπηρεσίες φύλαξης των κτιρίων του ΟΤΕ, περιλαμβανομένης και πιστοποιημένης εκπαίδευσης φύλαξης.

  Η ανακοίνωση του ΟΤΕ

  Σε ανακοίνωσή του ο ΟΤΕ αναφέρει πως "πραγματοποιήθηκε σήμερα τριμερής συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων του Υπουργείου Εργασίας, του ΟΤΕ και της ΟΜΕ ΟΤΕ σχετικά με την κατάργηση του αντικειμένου της φυσικής φύλαξης στον ΟΤΕ και τη λύση των συμβάσεων εργασίας των 6 φυλάκων που δεν αποδέχθηκαν τα σχετικά κίνητρα αποχώρησης.
   
  Στο πλαίσιο της συμφιλιωτικής διαδικασίας, από την εκπρόσωπο του Υπουργείου προτάθηκε σε περίπτωση αδυναμίας αξιοποίησης των 6 φυλάκων σε άλλο αντικείμενο, η εταιρείανα εξετάσει τη δυνατότητα, έστω και εκπρόθεσμα, να ενταχθούνστα πακέτα αποχώρησης.
   
  Ακόμη, σε συνέχεια της λήξης της απεργίας της ΟΜΕ-ΟΤΕ χθες 12/1, η Διοίκηση απέστειλεστην Ομοσπονδία πρόσκληση σε συνάντησηγια συνέχιση του διαλόγου με αντικείμενο την υπογραφή νέας Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στον ΟΤΕ.

  Υπενθυμίζεται ότι ο ΟΤΕ, τον Μάρτιο του 2019, προσέφερε στους εργαζομένους στη φύλαξη, το αντικείμενο των οποίων καταργήθηκε, ιδιαίτερα γενναιόδωρα πακέτα, ύψους έως και 280.000 ευρώ μικτά, και, επιπλέον,τη δυνατότητα να συνεχίσουν να εργάζονται σε ανάλογη θέση και συνθήκες εργασίας σε προμηθευτή, εγγυημένα για 3 έτη. Από τους 74 εργαζόμενους στη φυσική φύλαξη, οι 68 αποδέχτηκαν τα κίνητρα και αποχώρησαν από την εταιρεία, ενώ 6 αποφάσισαν να μην επωφεληθούν του πακέτου κινήτρων και αποχώρησαν στις 31/12/19 με την νόμιμη αποζημίωση".
   
  Από την πλευρά της η ΟΜΕ-ΟΤΕ ερμηνεύοντας το αποτέλεσμα της συνάντησης ανέφερε, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή της ότι "συζητήθηκε το αίτημα της ΟΜΕ-ΟΤΕ για τριμερή συμφιλιωτική συνάντηση για το θέμα των απολύσεων στον ΟΤΕ".

  N. Χρυσικόπουλος

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ