Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 09-Ιαν-2020 15:12

  Alpha Bank: Ξεκινά τις διαδικασίες πώλησης των κόκκινων δανείων - Bloomberg

  Alpha Bank: Ξεκινά τις διαδικασίες πώλησης των κόκκινων δανείων - Bloomberg
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τα πρώτα βήματα στο σχέδιο της για τη δραστική μείωση του όγκου των κόκκινων δανείων κάνει η Alpha Bank, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

  Η ελληνική τράπεζα έχει αποστείλει σε δυνητικούς επενδυτές τα σχετικά έγγραφα με το σχέδιο της για την πώληση των δανείων, αναφέρει το πρακτορείο επικαλούμενο δύο διαφορετικές πηγές.

  Όπως σημειώνει, η Alpha Bank επιδιώκει να πουλήσει κόκκινα δάνεια ύψους 12 δισ. ευρώ και να διαχωρίσει τη μονάδα servicing.

  Η τράπεζα θέλει να ολοκληρώσει το σχέδιο τιτλοποίησης, με τίτλο "Galaxy", μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου. Σε πιο μακροπρόθεσμο επίπεδο, έχει στόχο τη μείωση της μη εξυπηρετούμενης έκθεσης (NPE) κάτω από το 10% των συνολικών δανείων έως το τέλος του 2022, σε σύγκριση με περίπου 44% τον Σεπτέμβριο.

  Το Bloomberg σημειώνει εξάλλου στο δημοσίευμα του ότι τον Δεκέμβριο η ελληνική κυβέρνηση δρομολόγησε το σχέδιο Ηρακλής για να βοηθήσει τις τράπεζες να επανασυσκευάσουν κακά δάνεια σε τίτλους που θα μπορούν να πουλήσουν, με το κράτος να προσφέρει υποστήριξη για το λιγότερο ριψοκίνδυνο μέρος.

  Η Ελλάδα θα προσφέρει εγγυήσεις έως 12 δισ. ευρώ, κάτι που αναμένεται να βοηθήσει τις τράπεζες να μειώσουν τα NPEs κατά περίπου 33 δισ. ευρώ.

  Η Alpha Bank σχεδιάζει να αιτηθεί για εγγυήσεις έως 3,7 δισ. ευρω στο πλαίσιο του σχεδίου Ηρακλής και έχει ανακοινώσει σχέδια να πουλήσει έως 900 εκατ. ευρώ σε χρεόγραφα Tier 2 μέχρι το 2020 για να ενισχύσει την κεφαλαιακή της βάση.

   

   

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ