Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 08-Ιαν-2020 08:10

  Πότε ανοίγει η αλυσίδα Selina το νέο της ξενοδοχείο στην Αθήνα

  Πότε ανοίγει η αλυσίδα Selina το νέο της ξενοδοχείο στην Αθήνα
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Δελεβέγκου

  Σε μία από τις ανερχόμενες συνοικίες των Αθηνών τείνει να μετατραπεί η Πλατεία Θεάτρου ή τουλάχιστον σε αυτό προσβλέπει η πολυεθνική αλυσίδα ξενοδοχείων Selina. Η εταιρεία, που έχει δοκιμάσει τα νερά στον ελληνικό τουρισμό με το Selina Centavrus Pelion, το πρώτο της κατάλυμα στην Ελλάδα, στη Μακρινίτσα του Πηλίου, σε περίπου έξι μήνες θα εγκαινιάσει το δεύτερο, επί ελληνικού εδάφους, ξενοδοχείο.

  To Theatrou Athens

  Πρόκειται για το Theatrou Athens που βρίσκεται στην Πλατεία Θεάτρου 8 και προγραμματίζεται να ξεκινήσει την λειτουργία του στις 15 Απριλίου, αντί για τέλη της περασμένης χρονιάς, όπως, αρχικά, σχεδιαζόταν.

  Το κτήριο οκτώ ορόφων, επιφάνειας 4.500 τ.μ., θα διαθέτει, συνολικά, 100 δωμάτια, με τον βασικό όγκο των κατασκευαστικών εργασιών αναβάθμισης του υφιστάμενου ακινήτου να έχει αποπερατωθεί και σειρά να έχουν οι εργασίες εσωτερικής διαρρύθμισης.

  Οι επικεφαλής της Selina θεωρούν την πλατεία Θεάτρου, όπου κατασκευάστηκε το πρώτο λιθόκτιστο θέατρο της Αθήνας γνωστό και ως θέατρο Μπούκουρα, ως μία περιοχή που αλλάζει ραγδαία, "προσελκύοντας τουρίστες από όλο τον κόσμο”.

  Οι Ισραηλινοί Rafi Museri και Daniel Rudasevsk, που ίδρυσαν τη Selina, απευθύνονται σε τουρίστες όλων των κατηγοριών, ψηφιακούς νομάδες, οικογένειες αλλά και περιηγητές με χαμηλό προϋπολογισμό. Με τα δεδομένα αυτά εκτιμούν ότι το νέο τους εγχείρημα στην Πλατεία Θεάτρου θα έχει αξιοσημείωτες αποδόσεις, με τον προϋπολογισμό των επενδυτών να περιορίζεται στην υλοποίηση εργασιών αναβάθμισης και μετασκευής του υφιστάμενου κτηρίου γραφείων.

  Παραμένει ισχυρή η τάση της μετασκευής κτηρίων

  Την ίδια στιγμή, η τάση της μετασκευής κενών κτηρίων, που άρχισε να ακμάζει από τις αρχές του 2016, παραμένει κυρίαρχη στην ελληνική αγορά ακινήτων. Δεν είναι τυχαίο ότι η εταιρεία ακινήτων Savills προβλέπει ότι το 2020 μία από τις κυρίαρχες τάσεις στην ελληνική αγορά θα είναι αυτή της υλοποίησης των έργων επανάχρησης και ανακαίνισης κτηρίων, ενώ τα top picks της εταιρείας με την μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία είναι τα ξενοδοχεία και ο τομέας αναψυχής.

  Το μοντέλο ανάπτυξης της Selina, παγκοσμίως, έχει στηριχθεί στην μετασκευή κτηρίων σε ξενοδοχεία, γεγονός που απαιτεί περιορισμένες επενδύσεις. Το περασμένο φθινόπωρο η βρετανική επενδυτική εταιρεία ακινήτων αποφάσισε να χρηματοδοτήσει, την επόμενη πενταετία, με περίπου 95 εκατ. ευρώ τη Selina με στόχο την επέκτασή της σε Βρετανία και Πορτογαλία.  

  Η εταιρεία της οποίας η αξία αποτιμάται σε περίπου 850 εκατ. δολ., έχει συγκεντρώσει κεφάλαια -σε τρεις κύκλους χρηματοδότησης- της τάξης των 345 εκατ. δολ., έχοντας ως στόχο, με ορίζοντα το 2023, να διαθέτει συνολικά 400 ιδιοκτησίες με 130.000 κρεβάτια.

  dimitris.delevegos@capital.gr 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων