Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 07-Ιαν-2020 08:17

  "Αθώος" δηλώνει ο Τηλέμαχος Λαβίδας

  "Αθώος" δηλώνει ο Τηλέμαχος Λαβίδας
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  "Αθώος" έναντι όλων των κατηγοριών που έχουν απαγγελθεί από τις αμερικανικές εισαγγελικές αρχές, δηλώνει ο Τηλέμαχος Λαβίδας με αφορμή την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας ενώπιον του δικαστηρίου της Νέας Υόρκης.

  Όπως αναφέρει ο δικηγόρος του σε ανακοίνωση που απέστειλε στα ΜΜΕ, ο Τ. Λαβίδας είναι βέβαιος ότι θα κριθεί αθώος από τους ενόρκους του δικαστηρίου.

  Επισημαίνει ακόμη ότι: "οι πληροφορίες που αναπαράγονται από τον Τύπο και παρουσιάζουν τον κ. Τηλέμαχο Λαβίδα ως μέλος μιας διεθνούς ομάδας εκμετάλλευσης εμπιστευτικών εταιρικών πληροφοριών (inside information scheme) είναι ψευδείς και παραπλανητικές. Όπως έχουν δηλώσει δημοσίως και οι Αμερικανοί εισαγγελείς, ο κ. Τηλέμαχος Λαβίδας ουδέποτε υπήρξε μέλος της εν λόγω ομάδας, όπως αυτή περιγράφεται στις ξεχωριστές διώξεις που έχουν ασκηθεί εναντίον άλλων ατόμων. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει σχετίζονται μόνο με πιθανολογούμενη διαβίβαση εμπιστευτικών πληροφοριών για μία και μόνο αμερικανική εταιρεία προς ένα και μόνο άτομο. Οι εισαγγελικές αρχές δεν συνδέουν τον κ. Τηλέμαχο Λαβίδα με κανένα άλλο άτομο ή περιστατικό.

  Ήδη, οι εννέα (9) κατηγορίες που αρχικά αντιμετώπιζε ο κ. Τηλέμαχος Λαβίδας, έχουν μειωθεί σε επτά (7) από τις εισαγγελικές αρχές. Ο κ. Τηλέμαχος Λαβίδας είναι βέβαιος ότι και οι εναπομείνασες κατηγορίες εναντίον του είναι αβάσιμες καθώς στηρίζονται αποκλειστικά σε αδύναμες ενδείξεις συγκυριακού χαρακτήρα (circumstantial evidence) και στην κατάθεση ενός μάρτυρα χωρίς άμεση γνώση (hearsay testimony). Η αξιοπιστία και τα κίνητρα του εν λόγω μάρτυρα είναι αμφισβητήσιμα, δεδομένου ότι πρόκειται για έναν εκ των "εγκεφάλων" της σπείρας που έχει ήδη αποδεχθεί την ένοχή του και συνεργάζεται με τις αμερικανικές εισαγγελικές αρχές με αντάλλαγμα την ελάφρυνση της ποινής του.

  Ο κ. Τηλέμαχος Λαβίδας είναι βέβαιος ότι θα δικαιωθεί από την αμερικανική δικαιοσύνη βάζοντας οριστικό τέλος σε αυτή την δοκιμασία για τον ίδιο και την οικογένειά του".

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων