Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 28-Δεκ-2019 10:24

  Cosmote: Κοντά σε συμφωνία για τα δίκτυα 5G

  Cosmote: Κοντά σε συμφωνία για τα δίκτυα 5G
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Κλείνει το πρώτο μεγάλο συμβόλαιο κινητής τηλεφωνίας πέμπτης γενιάς (5G) στη χώρα μας. Σύμφωνα με την "Καθημερινή”, η Cosmote είναι έτοιμη να αναθέσει το νέο συμβόλαιο εκσυγχρονισμού του δικτύου της για την περίοδο 2020-2023 στην Ericsson, εκτιμώμενου ύψους 170 εκατ. ευρώ. Το νέο συμβόλαιο αφορά το αποκαλούμενο "ακραίο” δίκτυο ή ραδιοδίκτυο της εταιρείας, δηλαδή τη δημιουργία και τον εκσυγχρονισμό των σταθμών βάσης και των κεραιών τους ανά την Ελλάδα.

  Είναι η πρώτη φορά που η Cosmote συνεργάζεται με έναν προμηθευτή, αντί για δύο που ήταν η μέχρι σήμερα στρατηγική της. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τη νέα στρατηγική του ενός προμηθευτή υπαγόρευσε η μητρική Deutsche Telekom (DT), η οποία έχει ως αρχή όλες οι θυγατρικές της με δραστηριότητες σε χώρες που έχουν πληθυσμό κάτω των 20 εκατ. κατοίκων να αξιοποιούν έναν προμηθευτή εξοπλισμού.

  Μεγάλος χαμένος της υπόθεσης, εφόσον κλείσει το συμβόλαιο, αναμένεται να είναι η Nokia που μέχρι σήμερα ήλεγχε το 60% των προμηθειών του ραδιοδικτύου της Cosmote. Στους χαμένους και η κινεζική Huawei, η οποία αν και παρέμενε εκτός των προμηθειών εξοπλισμού ραδιοδικτύου της Cosmote, ήλπιζε και πίεζε να αποκτήσει μερίδιο στη νέα σύμβαση.

  Ωστόσο οι πιέσεις των Αμερικανών, τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, φέρεται να έδωσαν τέλος στις όποιες σκέψεις της διοίκησης της Cosmote να αξιοποιήσει την κινεζική εταιρεία, είτε μερικώς είτε αποκλειστικά.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ