Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 23-Δεκ-2019 14:12

  Mytilineos: Πραγματοποιήθηκε το πρώτο net metering project με την Δ. Κορωνάκης

  Mytilineos: Πραγματοποιήθηκε το πρώτο net metering project με την Δ. Κορωνάκης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρώτο Νet Μetering project μεταξύ της Mytilineos και της "Δ. Κορωνάκης Α.Β.Ε.Ε.", στο εργοστάσιο Θηβών της Δ. Κορωνάκης.

  Η Δ. Κορωνάκης σε ανακοίνωσή της αναφέρει: "Η οικολογική ενεργειακή αναβάθμιση των εγκαταστάσεών μας μέσω της εγκατάστασης των δύο Φ/Β σταθμών συνολικής ισχύος 1 ΜWp αποτελεί στρατηγική επιλογή της εταιρείας μας.

  Η πράσινη ενέργεια είναι μονόδρομος στην μετάβαση της βιομηχανίας στην σύγχρονη εποχή. Ήδη καλύπτουμε το 20% της ενέργειας του εργοστασίου μας από τον ήλιο με μηδενικούς ρύπους, ενώ προχωράμε σε διπλασιασμό της εγκατεστημένης ισχύος μέσα στους επόμενους μήνες."
   
  Στα 2 έργα χρησιμοποιήθηκαν 3.378 φωτοβολταϊκά πλαίσια ισχύος 295Wp, καλύπτοντας 5.600 τ.μ. συνολικής επιφάνειας, ενώ ο χρόνος κατασκευής ήταν μόλις 40 ημέρες μέχρι την τελική σύνδεση με το δίκτυο. Ο εξοπλισμός που χρησιμοποιήθηκε είναι από οίκους της Γερμανίας υψηλών προδιαγραφών, συμβαδίζοντας με τα υψηλά standards ποιοτικής κατασκευής του Τομέα Έργων EPC- ΜΕΤΚΑ, της Mytilineos.
   
  Οι δύο Φ/Β σταθμοί ήδη παράγουν πράσινη και καθαρή ενέργεια η οποία στα πλαίσια του net metering καλύπτει το 20% των αναγκών του εργοστασίου, εξοικονομώντας περισσότερες από 1,3 GWh ηλεκτρικής ενέργειας ετησίως.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ