Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 23-Δεκ-2019 13:11

  Νέα πολιτική για τα στελέχη ενέκρινε η Γ.Σ. της ΔΕΗ

  Νέα πολιτική για τα στελέχη ενέκρινε η Γ.Σ. της ΔΕΗ
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Χάρη Φλουδόπουλου

  Ενέκρινε προ ολίγου η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ μια σειρά από αλλαγές στο καταστατικό της επιχείρησης.

  Σύμφωνα με τις τροποποιήσεις του καταστατικού, ξεκινά να λειτουργεί επιτροπή υποψηφιοτήτων, η οποία θα εξετάζει τα υποψήφια μέλη του Δ.Σ., θα αξιολογεί το μέγεθος και τη σύνθεσή του και θα υποβάλλει προτάσεις για την πολιτική πολυμορφίας. 

  Επίσης αναβαθμίζεται η επιτροπή υποψηφιοτήτων, ενώ αλλάζει η πολιτική της επιχείρησης για τη διαδικασία πρόσληψης και την πολιτική αποδοχών των στελεχών της εταιρείας.

  Σύμφωνα με το νέο καταστατικό, η ΔΕΗ θεσπίζει πολιτική αποδοχών, καταρτίζει έκθεση αποδοχών για τα μέλη του Δ.Σ., τους αναπληρωτές διευθύνοντες, τους γενικούς διευθύνοντες, τους διευθυντές και τους βοηθούς διευθυντές, κατόπιν εισήγησης της Επιτροπής Αμοιβών και Προσλήψεων.

  Η Γ.Σ., επίσης, ενέκρινε τις αλλαγές για την αναβάθμιση της Επιτροπής Ελέγχου, ενώ, στο πλαίσιο της Συνέλευσης, ανακοινώθηκε  η τοποθέτηση στο Δ.Σ. του Γ. Καρακούση, ο οποίος έχει αναλάβει καθήκοντα αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου.

  Στη Γ.Σ. παρενέβη ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Γ. Αδαμίδης, ο οποίος εξέφρασε την αντίθεσή του με μια σειρά αλλαγές στο καταστατικό ενώ, όπως διευκρίνισε ο γενικός γραμματέας της ΓΕΝΟΠ Α. Καρράς, η παρέμβαση του κ. Αδαμίδη έγινε με την ιδιότητά του ως μετόχου και όχι με εκείνη προέδρου της ΓΕΝΟΠ, η οποία δεν έχει λάβει αποφάσεις σε σχέση με τα θέματα της ημερήσιας διάταξης της Γενικής Συνέλευσης. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων