Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 19-Δεκ-2019 17:16

  Fitch: Αρνητικό το outlook της Wind Hellas

  Fitch: Αρνητικό το outlook της Wind Hellas
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σε αρνητικό αναθεώρησε η Fitch Ratings το outlook της Wind Hellas, από σταθερό προηγουμένως, ενώ επιβεβαίωσε τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική αξιολόγηση της εταιρείας στο 'B'.

  Ο οίκος σημειώνει ότι η αναθεώρηση του Outlook ακολουθεί την πληρωμή κεφαλαίου 225 εκατ. ευρώ προς τη μητρική Crystal Almond Holdings, η οποία αυξάνει τη μόχλευση της εταρείας πάνω από το όριο υποβάθμισης του 4.0x τα κεφάλαια από τη λειτουργία (FFO) στην προσαρμοσμένη καθαρή μόχλευση το 2019.

  "Πιστεύουμε ότι η εταιρεία διατηρεί την ικανότητα να μειώσει οργανικά τη μόχλευση, όπως αποδεικνύεται από την ισχυρή επίδοση το 2019, αλλά η απομόχλευση κάτω από το όριο υποβάθμισης θα μπορούσε να καθυστερήσει τουλάχιστον μέχρι το 2022-2023 λόγω των αναμενόμενων πληρωμών του 5G", εκτιμά ο οίκος.

  Σημειώνει τέλος ότι η ανάπτυξη της ελληνικής τηλεπικοινωνιακής αγοράς παραμένει εύθραστη και η ένταση του ανταγωνισμού είναι υψηλή, ενώ η δημιουργία ελεύθερων ταμειακών ροών (FCF) της Wind Hellas παραμένει μέτρια, έχοντας επιστρέψει σε θετικό πρόσημο μόλις το 2019 μετά από χρόνια αρνητικών εκροών.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ