Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 19-Δεκ-2019 16:36

  EBRD: Πιστωτική γραμμή 10 εκατ. ευρώ στην Εθνική Factors

  EBRD: Πιστωτική γραμμή 10 εκατ. ευρώ στην Εθνική Factors
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Πιστωτική γραμμή ύψους 10 εκατ. ευρώ θα παραχωρήσει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) στη θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας, Εθνική Factors στο πλαίσιο του προγράμματος διευκόλυνσης εμπορίου (TFP).

  Η πιστωτική γραμμή θα επιτρέψει στην Εθνική Factors να επεκτείνει περαιτέρω το χαρτοφυλάκιό της σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις αλλά και σε μεγαλύτερους εγχώριους εταιρικούς πελάτες μέσω της παροχής χρηματοδότησης για εγχώριες και διεθνείς συναλλαγές factoring και μέσω εγγυήσεων στις υποχρεώσεις πληρωμής στο εισαγωγικό εμπόριο.

  Η τεχνική υποστήριξη της EBRD θα περιλαμβάνει e-learning, τακτικά σεμινάρια και εξατομικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες.

  Σημειώνεται ότι η Εθνική Factors είναι θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας, που ειδικεύεται στην πρακτορεία επιχειρηματικών απαιτήσεων (factoring) με ηγετική θέση στην ελληνική αγορά. Προσφέρει μεγάλο εύρος υπηρεσιών και έχει ετήσιο κύκλο εργασιών που ξεπερνά τα 2,7 δισ. ευρώ.

  Τι είναι το factoring

  Το Factoring (πρακτορεία επιχειρηματικών απαιτήσεων) αποτελεί δέσμη χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, οι οποίες καλύπτουν ανάγκες επιχειρήσεων που πωλούν προϊόντα ή παρέχουν υπηρεσίες με βραχυπρόθεσμη πίστωση σε πελάτες με επαναληπτική κατά κανόνα αγοραστική συμπεριφορά. Πρόκειται για σύναψη σύμβασης μεταξύ του πράκτορα (εταιρεία ή τραπεζική μονάδα Factoring) και του προμηθευτή, βάσει της οποίας ο προμηθευτής (εκχωρητής) εκχωρεί στον πράκτορα τις απαιτήσεις του έναντι των πελατών (οφειλετών) του.

  Τι είναι το TFP

  Το πρόγραμμα TFP της EBRD ξεκίνησε το 1999, με στόχο να προάγει το διεθνές εμπόριο μεταξύ των οικονομιών στις οποίες επενδύει, μέσω εγγυήσεων και βραχυπρόθεσμων δανείων σε επιλεγμένες τράπεζες που συμμετέχουν και εταιρείες factoring. Η Ελλάδα είναι η πιο δραστήρια χώρα του προγράμματος TFP βάσει του αριθμού των εγγυήσεων που έχουν εκδοθεί.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων