Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 18-Δεκ-2019 11:28

  Γ. Περιστέρης: Ελπίζουμε με το νέο business plan να προχωρήσουν οι προτάσεις συνεργασίας με τη ΔΕΗ

  Γ. Περιστέρης: Ελπίζουμε με το νέο business plan να προχωρήσουν οι προτάσεις συνεργασίας με τη ΔΕΗ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Την επιστροφή κεφαλαίου ύψους 17 σεντς ανά μετοχή αποφάσισε σήμερα η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Τέρνα Ενεργειακή. Επιπλέον σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η διοίκηση στους μετόχους για το σύνολο της χρήσης θα υπάρξει επιστροφή κεφαλαίου που θα είναι τουλάχιστον ίση με την περυσινή.

  Ο επικεφαλής της "Τέρνα Ενεργειακή" Γ. Περιστέρης κληθείς να σχολιάσει το νέο επιχειρησιακό πλάνο της ΔΕΗ και την πρόθεση της εταιρείας να προχωρήσει σε συνεργασίες με άλλους παίκτες της αγοράς στον τομέα των ΑΠΕ και των υδροηλεκτρικών τόνισε ότι εδώ και πολλά χρόνια η Τέρνα Ενεργειακή έχει κάνει προτάσεις σε διαδοχικές διοικήσεις της ΔΕΗ για διάφορα επενδυτικά σχέδια που θα μπορούσαμε να συζητήσουμε κυρίως για τη βέλτιστη αξιοποίηση του υδροηλεκτρικού δυναμικού. 

  Οι διοικήσεις της ΔΕΗ διαχρονικά εμφανίστηκαν θετικές, χωρίς ωστόσο α υπάρξει από την πλευρά τους επίσπευση για την υλοποίηση αυτών των προτάσεων, ανέφερε ο κ. Περιστέρης προσθέτοντας ότι η νέα διοίκηση της ΔΕΗ με το νέο επιχειρησιακό σχέδιο που ανακοίνωσε ίσως θα κάνει πιο εντατικά την προσπάθεια κοινών επενδύσεων με τον ιδιωτικό τομέα.

  Ο επικεφαλής της Τέρνα Ενεργειακή αναφέρθηκε και στην προώθηση της τεχνολογίας της αντλησιοταμίευσης, υπογραμμίζοντας ότι σε παγκόσμιο και ευρωπαϊκό επίπεδο η πιο αποδοτική και ώριμη τεχνολογία αποθήκευσης θεωρείται η αντλησιοταμίευση. 

  Θα έπρεπε και στην Ελλάδα που έχει ιδιαίτερα πλεονεκτήματα για την τεχνολογία να επισπευστεί η προώθηση της τεχνολογίας κάτι που δε γίνεται. Ωστόσο, πρόσθεσε ο κ. Περιστέρης, είναι θετικό το γεγονός ότι υπάρχει ρητή αναφορά στο ΕΣΕΚ για την αντλησιοταμίευση. Σύμφωνα με τον ίδιο κρίσιμο ζητούμενο είναι  να έρθει σύντομα το ρυθμιστικό πλαίσιο για την υλοποίηση των επενδύσεων στην τεχνολογία καθώς αν δεν υπάρξουν μεγάλης κλίμακας επενδύσεις στην αντλησιοταμίευση δεν θα μπορέσει η χώρα να πιάσει τους φιλόδοξους στόχους του ΕΣΕΚ.

  Χ. Φλ.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ