Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 17-Δεκ-2019 15:03

  Νέες διώξεις για κακουργήματα στη Folli Follie

  Νέες διώξεις για κακουργήματα στη Folli Follie
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Παναγιώτη Στάθη 

  Ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, πλαστογραφία από κοινού, καθώς επίσης και χειραγώγηση, ασκήθηκαν από την Οικονομική Εισαγγελία Αθηνών, σε βάρος του Δημ. Κουτσολιούτσου, των μελών του παλαιού Διοικητικού Συμβουλίου της Folli Follie, καθώς επίσης και συνεργατών της στην θυγατρική εταιρεία στην Ασία.

  Συνολικά μετά από παραγγελία του επίκουρου οικονομικού εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση ασκήθηκαν διώξεις σε βάρος 16 προσώπων.

  Συγκεκριμένα:

  - Για διεύθυνση, συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση διώκονται ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος, ο γιος του Τζώρτζης και ακόμα 4 πρόσωπα. Πρόκειται για τον επικεφαλής, την υπεύθυνη οικονομικών και έναν υπάλληλο στη θυγατρική του Ομίλου στην Ασία (όλοι τους κατάγονται από το Χονγκ Κονγκ) και τον Έλληνα οικονομικό διευθυντή της εταιρείας.

  - Για κακουργηματική πλαστογραφία διώκονται έξι άτομα (οι 3 αλλοδαποί, ο οικονομικός διευθυντής, ένα μέλος του ΔΣ και ένας υπάλληλος της εταιρείας.

  - Για ηθική αυτουργία στην πλαστογραφία διώκονται ο Δημήτρης και ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος.

  - Για χειραγώγηση διώκονται 13 πρόσωπα. Δημήτρης και Τζώρτης Κουτσολιούτσος, αλλά και η σύζυγος Κατερίνα Κουτσολιούτσου. Επιπλέον όλα τα μέλη του Δ.Σ. της εταιρείας, την περίοδο 2016-2017. Η επίδικη περίοδος είναι από το 2009 μέχρι πρώτο τρίμηνο του 2018.

  Τι αφορούν τα αδικήματα

  Σύμφωνα με πληροφορίες το αδίκημα της πλαστογραφίας συνίσταται στο ότι φέρονται να κατασκεύασαν και χρησιμοποίησαν πλαστά τραπεζικά στέιτμεντ, τα οποία αναφέρονται και στην έκθεση της Μάρσαλ. Τα οποία –φέρονται να- χρησιμοποιήθηκαν  για να συντάξουν ανακριβείς ισολογισμούς.

  Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη η δικογραφία έχει διαβιβαστεί στις ανακριτικές Αρχές.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ